Po co wydawać kasę na jakieś gwiazdy. Przyjedzie Lato z Radiem, odbębni kolejne miasto po swojej trasie i sprawa załatwiona. Widać dla Miasta ważniejsze jakieś "poławianie bursztynu"
Sprawa prosta mamy do czynienia z kulturą , a kulture tworzą ludzie z pasją . Tego nie nauczysz sie w żadnej szkole . Masowa produkcja obrazów w fabryce , dla pensji i utrzymania etatu , wyprodukuje kicz a nie wartościowe dziela sztuki . Pozdrawiam
Jakiej bezmyślnej osobie przychodzi do głowy dzień wielunia robić w niedziele nawet sie napić nie można bo w poniedziałek do pracy trzeba jechać samochodem. kretynizm.
Jakiej bezmyślnej osobie przychodzi do głowy dzień wielunia robić w niedziele nawet sie napić nie można bo w poniedziałek do pracy trzeba jechać samochodem. kretynizm.
No jeśli się ktoś chce naj...ć na takiej imprezie to rzeczywiście problem może być. Ale chyba 2-3 piwa nikomu nie zaszkodzą.
A kto trzeźwy tam idzie jak nie jest żonaty i nie ma potomków ;p Ciekawe do której będą grali oby nie było jak ostatnio , że fajerwerki i jedźcie sobie do domów bo do pracy nie wstaniecie ;p Kiedyś było lepiej a tu z roku na rok lipa ;P To już lepszy wioskowy festyn grają dłużej
ja zadałem głupie pytanko wcześniej i oczywiście zostało zlane więc je zadam jeszcze raz. Kto do cholery odpowiada za dobór wykonawców na tych naszych Dniach Wielunia?? Działoszyn dziura jak cholera a od lat paru dobrych biją nas na łeb z zespołami. Czy miasteczko z dość sporym budżetem na promocje nie może załapać jakiegos normalego zespołu??
wiadomo, zaczną sie dni wyskoczy pan Janusz z uśmiechnętą gęba i przemówi do ludu.
hmmm nie tędy droga, ja nie chce bursztynu który ani mnie ani nikomu nic nie daje. zrób Pan kiedyś imreze dla ludu z z zespołami takimi jakie ma Działoszyn.
koszty?? hmm jakoś inni mogą zrobić impreze bez LzR.
jak by kązdy z tych naszych radnych odkłądał za nic nie siedzenie stówke na miesiąc to też by była fajna inicjatywa, i za te same grosze zesół by był jak ta lala ;P
ale cóż, im więcej masz to więcej chcesz
żeby nie było że tak se gadam. bedzie pomysł to ja sie też dociepne
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2013-06-17, 20:01
A może by tak nasz bursztynowy magistrat stworzył coś na wzór i podobieństwo funduszu obywatelskiego, jak dla przykładu w Wieruszowie, gdzie z tegoż funduszu można "opłacić" wybrany w głosowaniu zespół, lub zaplanować określone atrakcje...
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-06-18, 08:09
Spooky napisał/a:
Z tego co pamiętam, dobór zespołów były uzgadniany wspólnie przez Polskie Radio i Urząd Miasta.
tiaaa a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... minimalny wpływ może i miał UM, ale tylko w granicach nakreślonych przez LzR... innymi słowy "napiszcie dzieci kto jest Waszym idolem i dlaczego właśnie Lenin"
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Wszędzie na około dobre imprezy . Poczekajcie i wyjedzcie na nie , tu niech sie bawią emeryci i renciści . Z nudnego miasta ludzie uciekają rozerwac sie troche by wrócic i miec porównanie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum