Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-08-20, 02:01
Ten dzisiejszy rajd to dla mnie za mało, więc od Strug przez Łaszew udałem się do Kamionu na posiadówkę. Po powrocie do Wielunia i pół godzinnej przerwie pojechałem ze Spookym do Krzyworzeki, gdzie trochę nudno było na dyskotece (festyn był), żeby nie tracić świetnej pogody wybraliśmy się do Praszki. Przez Ożarów, las. Zwiedziliśmy 3/4 miejscowosci i rozpoczęliśmy akcję powrót. Najpierw autostopowicz zobaczył w nas nadzieję na pomoc w dotarciu do Wielunia, później w ciemnym lesie przy leśniczówce wyskoczyły na drogę do nas dwa dosyć duże psy, które widziały w nas swoją kolację. W Krzyworzece jeszcze tylko pies, który w ciemności wyskoczył na drogę, przez co nie wiele brakło, żebym wjechał w Spookyego i gościu którego w ostaniej chwili zauważyłem. Był może z 20-30 cm ode mnie i o mało co na niego nie wjechałem. Powróciliśmy na festyn który miał być do białego rana a więc do 2 czasu Krzyworzeckiego i dotarliśmy do dom
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-08-21, 21:19
Szykuj się na następny wyjazd
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2012-08-22, 08:07
fotoaparatka, mam pytanie , powiedz jest jakieś połączenie rezerwatu z zalewem w Młynach ? . Rowerowe połączenie oczywiście . Wzdłuż zalewu idzie jakaś ścieżka rowerowa ale niestety nie wiem dokąd .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-08-22, 08:46
Jest połączenie, - jeśli chodzi o rezerwat Bukowa Góra oczywiście - z rezerwatu trzeba się wydostać w stronę zachodnią do miejscowości Mostki i dalej asfaltem do ronda w Jaworznie (skorzystać ze sklepu na rondzie bo dalej będzie "sucho") dalej asfaltem przez Mirowszczyznę do Słowikowa, tak w połowie wsi za nieczynną cegielnią Kapturkiewiczów będzie oznakowany zjazd w lewo i to jest droga wzdłuż zalewu do Młynów dodam bardzo malownicza, pełna zakrętów i co ważne prawie bez samochodów.
Alternatywny kawałek drogi - na zakręcie pod kątem 90 stopni w Mostkach pojechać prosto w polną drogę, skrócimy trasę omijając Jaworzno i Mirowszczyznę.
To moje prawie rodzinne strony więc służe dalszymi informacjami z tego rejonu.
Porównując do mapki Ferbika to można chyba przebić się prościej do tego Polesia .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Jutro, niedziela. Kaufland, 10:00!
Podobno ma padać z rana, więc wszystko zależy od deszczu. Jak będzie padać, jedziemy o 11!
Proszę śledzić temat około 9 jutro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum