Lokalizacja - za cmentarzem ewangelickim , pomiędzy cmentarzem a ogródkami działkowymi
Własnośc miasta
Przeznaczenie - zakupiono ją w celu budowy garaży i ew parkingów
A już myślałem, że Wieluń jest piękny i czysty bardzo... Przypomina mi się epoka PRL-u, kiedy to malowano tylko fasady a zaplecze pozostawało w stanie burdelowatym, bo na nie nie zaglądali oficjele. Zdjęcia, które oglądałem, pokazują widoki przerażające i to w naszym mieście. A co robią władze naszego RATUSZA, by ich nie było? A może one nie widzą tych brudów naszego Wielunia, bo jak można je zobaczyć z okien samochodu.
Nie pozdrawiam BRUDASÓW- Ryszard Kmita
Wysłany: 2009-04-05, 21:00 Nielegane wysypisko przy nielegalnym wejściu na PKP Wieluń M
Lokalizacja: nielegalne ale wszystkim znane wejście na stacje PKP Wieluń Miasto - od strony ulicy Stodolnianej
Własność: PKP
Gdyby zalegalizowano tam wejście budując choćby najwęższe schody na jakie pozwalają przepisy budowlane, śmieci z pewnością byłyby tam mniej chętnie porzucane. Dopóki będą jeździć tą linią pociągi, (oby jeździły jak najdłużej) mieszkańcy/pasażerowie/ będą tamtędy wchodzić (temat wejścia poruszany już w innym wątku). W wejście musiałoby zainwestować miasto Wieluń - którego mieszkańcy korzystają z tego podejścia - na finansowanie budowy wejścia z budżetu PKP szanse są nikłe.
PKP_M.JPG
Plik ściągnięto 91 raz(y) 48,41 KB
PKP.jpg
Plik ściągnięto 90 raz(y) 225,25 KB
PKP (1).jpg
Plik ściągnięto 97 raz(y) 201,13 KB
PKP (2).jpg
Plik ściągnięto 88 raz(y) 209,67 KB
PKP (3).jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 223,9 KB
PKP (4).jpg
Plik ściągnięto 93 raz(y) 190,17 KB
PKP (5).jpg
Plik ściągnięto 94 raz(y) 149,24 KB
PKP (6).jpg
Plik ściągnięto 101 raz(y) 216,08 KB
PKP (7).jpg
Plik ściągnięto 92 raz(y) 249,93 KB
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-04-06, 07:58
Tak jak obiecałem dodaję fotki z "porządkiem" jaki ma u siebie Bricomarche.
I pomysleć że to jest ceniąca się firma. Zrozumiałbym może to, gdyby to była jakaś "bida z nędzą" co to ją nie stać na posprzątanie ale TAKA FIRMA JAK BRICOMARCHE???!!! Mieszkańcy bloku przy Moniuszki mają śmietnik przed oknami. Spełniły sie ich obawy podczas budowy sklepu... protesty nic nie dały. Miasto zafundowało im niezły pieprznik pod oknami.
Kolejna propozycja - może trochę mniej drażniąca od moich poprzednich (ten bałagan nie jest położony bezpośrednio przy żadnej z ruchliwych ulic i zdokumentowałem chyba bardziej drastyczne, teren może nie leży także w ścisłym centrum ale bardzo blisko /centrum/ )
Jedna z moich ostatnich propozycji w tym wątku - pewnie jest tego więcej ale nie wszystkimi ulicami Wielunia zdarza mi się przechodzić.
Działka położona w pobliżu mojej pierwszej propozycji - tzn też koło ronda na 18-go stycznia. Nie udało się niestety na fotkach oddać w pełni panującego tam bałaganu ....
18sty.jpg z bliska
Plik ściągnięto 1206 raz(y) 122,35 KB
18sty (1).jpg a chodzi o tą nieruchomość
Plik ściągnięto 1169 raz(y) 104,59 KB
18.JPG Większą kropką oznaczona pierwsza z propozycji ,a strzałką nieruchomość o której mowa w tym poście
Ferbik na temat bo jest to bardzo szpecące miejsce. Tysiące kibiców na mecze siatkówki tędy chodzą!! Powinni w tym miejscu zrobić miejsca parkingowe a domy zburzyć
edzia i odziu, -mam dla Ciebie niemiłą wiadomość. Z tego co się orientuję dom przedstawiony na fotkach jest własnością miasta i jest przeznaczony do rozbiórki (budynek był podzielony na dwie części - teraz jest nieco zdewastowany - powybijane szyby etc) ma zniknąć z krajobrazu Nadodrzańskiej chyba w te wakacje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum