Które cztery z poniżej wymienionych miejsc najskuteczniej łamią stereotyp Wielunia jako miasta czystego i zadbanego
1. Miejska ulica Głęboka
7%
[ 21 ]
2. Zaniedbane miejskie działki przy ulicy Kopernika
6%
[ 19 ]
3. Rudery w centrum przy ulicy Ewangelickiej
8%
[ 25 ]
4. Bałagan w okolicy stanowiska nr 15 na Dworcu Autobusowym
8%
[ 24 ]
5. Bałagan w okolicy stacji PKP Wieluń Miasto
10%
[ 32 ]
6. Zaśmiecone działki przy ulicy 18-go Stycznia (w okolicy Ronda)
5%
[ 16 ]
7. Otoczenie siedziby KRUS
7%
[ 23 ]
8. Plac na tyłach Bricomarche
2%
[ 7 ]
9. Rudera na terenie II LO i SP4 (od ulicy Szkolnej)
6%
[ 20 ]
10. Miejska działka na tyłach cmentarza ewangelickiego
1%
[ 5 ]
11. Prywatne nieruchomości przy ulicy Kopernika (położone po lewej stronie ulicy jadąc w stronę ZUGiLu)
2%
[ 8 ]
12. Dom na rogu 18-go Stycznia i Zagłob
3%
[ 10 ]
13. Dom na Berlinku (aleja Kościuszki)
1%
[ 4 ]
14. Nieruchomość w okolicy parku im M. Kałuży
0%
[ 2 ]
15. Zaniedbane tereny wokół skrzyżowania Warszawska-Głowackiego-Krakowskie Przedmieście
7%
[ 22 ]
16. Ulica Kołłątaja
0%
[ 1 ]
17. Rudera przy ul Mokrej
8%
[ 25 ]
18. Zdewastowane budynki cukrowni
10%
[ 30 ]
Głosowań: 94
Wszystkich Głosów: 294
Autor
Wiadomość
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2009-04-06, 08:58
Tak jak obiecałem dodaję fotki z "porządkiem" jaki ma u siebie Bricomarche.
I pomysleć że to jest ceniąca się firma. Zrozumiałbym może to, gdyby to była jakaś "bida z nędzą" co to ją nie stać na posprzątanie ale TAKA FIRMA JAK BRICOMARCHE???!!! Mieszkańcy bloku przy Moniuszki mają śmietnik przed oknami. Spełniły sie ich obawy podczas budowy sklepu... protesty nic nie dały. Miasto zafundowało im niezły pieprznik pod oknami.
Kolejna propozycja - może trochę mniej drażniąca od moich poprzednich (ten bałagan nie jest położony bezpośrednio przy żadnej z ruchliwych ulic i zdokumentowałem chyba bardziej drastyczne, teren może nie leży także w ścisłym centrum ale bardzo blisko /centrum/ )
Jedna z moich ostatnich propozycji w tym wątku - pewnie jest tego więcej ale nie wszystkimi ulicami Wielunia zdarza mi się przechodzić.
Działka położona w pobliżu mojej pierwszej propozycji - tzn też koło ronda na 18-go stycznia. Nie udało się niestety na fotkach oddać w pełni panującego tam bałaganu ....
18sty.jpg z bliska
Plik ściągnięto 1258 raz(y) 122,35 KB
18sty (1).jpg a chodzi o tą nieruchomość
Plik ściągnięto 1200 raz(y) 104,59 KB
18.JPG Większą kropką oznaczona pierwsza z propozycji ,a strzałką nieruchomość o której mowa w tym poście
Ferbik na temat bo jest to bardzo szpecące miejsce. Tysiące kibiców na mecze siatkówki tędy chodzą!! Powinni w tym miejscu zrobić miejsca parkingowe a domy zburzyć
edzia i odziu, -mam dla Ciebie niemiłą wiadomość. Z tego co się orientuję dom przedstawiony na fotkach jest własnością miasta i jest przeznaczony do rozbiórki (budynek był podzielony na dwie części - teraz jest nieco zdewastowany - powybijane szyby etc) ma zniknąć z krajobrazu Nadodrzańskiej chyba w te wakacje.
Dokładnie to mialem na mysli ze zburzyc na cele parkingowe gdyz nalezy to pod hale! Nie jest wlasnoscia prywatna. Przeznaczone do rozbiorki wiec na co czekac. Nie mowie tu o domach ktore stoja obok i sa zamieszkale! W zadnym wypadku
Pomógł: 15 razy Wiek: 72 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-15, 14:37
Ja bym zrobił album (albo kilka i podarował bym te zdjątka burmistrzowi, radnym i całej lokalnej prasie. Zdjęcia zrobione teraz i miesiąc przed kolejnymi wyborami mogą być miarą skuteczności działania naszych władz. Myślę, że prasa kupi taki temat i przed wyborami zestawi te zdjecia obok siebie a wyborcy dokonają odpowiedniej oceny.
Ze swojej strony zgłaszam zespół "pałacowy" Belweder na skrzyżowaniu Sieradzkiej i Traugutta, wraz z ruderami przed nim oraz chlewikami za nim od strony restauracji Roma.
I jeszcze jedno: obok rudery na Mokrej często przemieszcza się radny Kępiński i jakoś rudera ta nie nie uraziła jego zmysłu estetycznego, może tak ma zostać?
Właśnie upłynął termin składania kandydatur jaki wyznaczyłem w jednym z pierwszych postów. W ciągu kilku dni stworzę ankietę (jeżeli jednak pojawi się do tego czasu jakaś ciekawa propozycja zostanie uwzględniona).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum