Kolejna propozycja - może trochę mniej drażniąca od moich poprzednich (ten bałagan nie jest położony bezpośrednio przy żadnej z ruchliwych ulic i zdokumentowałem chyba bardziej drastyczne, teren może nie leży także w ścisłym centrum ale bardzo blisko /centrum/ )
Jedna z moich ostatnich propozycji w tym wątku - pewnie jest tego więcej ale nie wszystkimi ulicami Wielunia zdarza mi się przechodzić.
Działka położona w pobliżu mojej pierwszej propozycji - tzn też koło ronda na 18-go stycznia. Nie udało się niestety na fotkach oddać w pełni panującego tam bałaganu ....
18sty.jpg z bliska
Plik ściągnięto 1258 raz(y) 122,35 KB
18sty (1).jpg a chodzi o tą nieruchomość
Plik ściągnięto 1200 raz(y) 104,59 KB
18.JPG Większą kropką oznaczona pierwsza z propozycji ,a strzałką nieruchomość o której mowa w tym poście
Ferbik na temat bo jest to bardzo szpecące miejsce. Tysiące kibiców na mecze siatkówki tędy chodzą!! Powinni w tym miejscu zrobić miejsca parkingowe a domy zburzyć
edzia i odziu, -mam dla Ciebie niemiłą wiadomość. Z tego co się orientuję dom przedstawiony na fotkach jest własnością miasta i jest przeznaczony do rozbiórki (budynek był podzielony na dwie części - teraz jest nieco zdewastowany - powybijane szyby etc) ma zniknąć z krajobrazu Nadodrzańskiej chyba w te wakacje.
Dokładnie to mialem na mysli ze zburzyc na cele parkingowe gdyz nalezy to pod hale! Nie jest wlasnoscia prywatna. Przeznaczone do rozbiorki wiec na co czekac. Nie mowie tu o domach ktore stoja obok i sa zamieszkale! W zadnym wypadku
Pomógł: 15 razy Wiek: 72 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-04-15, 14:37
Ja bym zrobił album (albo kilka i podarował bym te zdjątka burmistrzowi, radnym i całej lokalnej prasie. Zdjęcia zrobione teraz i miesiąc przed kolejnymi wyborami mogą być miarą skuteczności działania naszych władz. Myślę, że prasa kupi taki temat i przed wyborami zestawi te zdjecia obok siebie a wyborcy dokonają odpowiedniej oceny.
Ze swojej strony zgłaszam zespół "pałacowy" Belweder na skrzyżowaniu Sieradzkiej i Traugutta, wraz z ruderami przed nim oraz chlewikami za nim od strony restauracji Roma.
I jeszcze jedno: obok rudery na Mokrej często przemieszcza się radny Kępiński i jakoś rudera ta nie nie uraziła jego zmysłu estetycznego, może tak ma zostać?
Właśnie upłynął termin składania kandydatur jaki wyznaczyłem w jednym z pierwszych postów. W ciągu kilku dni stworzę ankietę (jeżeli jednak pojawi się do tego czasu jakaś ciekawa propozycja zostanie uwzględniona).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum