Pomógł: 15 razy Wiek: 72 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-02-28, 13:37 Re: KUPIĘ stare analogowe aparaty
Phoenix napisał/a:
Jak w temacie. Nie muszą być sprawne. To tylko do wystawy. Interesują mnie zenity, praktik, zorki i inne tego typu (retro). Proszę o kontakt priv.
Zenit E stan idealny, Zenit TTL, Practica B, Exacta. Ten pierwszy natychmiast, inne na wypożyczeniu w rodzinie i mogą być nieosiągalne, szkoda kolego, że zgłosiłeś się tak pozno. Krokus66 z janpolem poszedł za tabliczkę czekolady, teraz zostały tylko tzw. wymiatki.
Pozdrawiam
Hehe.. u siebie w domu za witryną. Zawsze mi się podobały klasyki ale jakoś nie było czasu i funduszy żeby się w to bawić. A teraz trochę uzbierałem sprzętu kilka starych szkieł i co nieco już mam, ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.. Słyszałem że na starociach na rynku można czasem coś kupić, ale praca.. nie mam czasu tam iść niestety za często. Wole jednak kupić coś zadbanego, a nie porysowane i poniszczone graty
Ja miałem poczciwą alfę 2 z 67 roku bodajże, to jakiś tydzień temu dałem przyjacielowi kolekcjonerowi A warta jest niemało
Mam Zenita 11 ze światłomierzem wskazówkowym, ale wycenić nie potrafię
Dzięki koledzy za tak dużo odpowiedzi Fakt patrzyłem też na allegro, ale wiadomo, przesyłka.. jak się zamawia z 5 sztuk od 5 innych sprzedawców to poczta zarobi tyle co by kosztowała 6 sztuka hehe. Bardzo mi się podoba aparat Zorki 4. Muszę się na niego zasadzić. Ostatnio ktoś mnie przelicytował w ostatnich sekundach. Fajna wystawa była w Foto Duecie na Palestranckiej, ale nie chcieli nic sprzedać. Tak czy siak zachęcam do szukania, czy choćby zapytania rodziców/dziadków. Dziś wiele osób ma na strychach takie cuda i leżą niepotrzebne, ich czas minął, co nie znaczy że nie są piękne
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2012-02-29, 16:19
ale wiele razy jest tak ze ten sam sprzedawca wystawia kilka szt - tak więc wystarczy tylko cierpliwie poczekać
o-Zorki? chyba też mam, ale na takie "młodziaki" nie patrzę
pomysł fajny, fakt wystawka w Duecie też kusi...
Pomógł: 19 razy Wiek: 51 Dołączył: 24 Mar 2006 Posty: 1096 Piwa: 23/18 Skąd: Wieluń, now Łodź :(
Wysłany: 2012-02-29, 16:27
o, to ja się podczepię - potrzebuję min 3 kuwety fotograficzne, ale metalowe ( takie jak medyczne), najlepiej emaliowane na biało - jakby kto miał na zbyciu to ja bardzo chętnie przytulę się ...
rozmiar - jakiś normalny, ale wybrzydzać nie będę
Dziękuję Ostatnio oglądam właśnie na allegro od kilku dni. Ale też myślałem że więcej osób z Wln się tym interesuje, a póki co pustka Chyba że sprzedawać nie chcą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum