ech, dzień zwycięstwa... rozumiem jakby syrena wyła 5 minut, nie grubo ponad pół godziny szczególnie uciążliwe było to dla mieszkańców wokół pl. Legionów jak i ogródków, itd.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-06-10, 18:51
Syrena wyła nie z powodu święta, z tego co dowiedziałem się od straży pożarnej zakupiono syrenę, którą trzeba było przetestować i stąd to prawie godzinne wycie. Tylko nie wiem po co testowano ją tak długo, ale najwyraźniej jakiś powód był. Może chcieli sprawdzić czy po 20 minutach się nie wyłączy
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Rzeczywiście wycie syren po pewnym czasie stało się uciążliwe i trochę denerwujące.
Wystraszyłam się wtedy szczególnie, bo akurat wracałam do domu po kilkudniowym pobycie poza Wieluniem, a wiedziałam, że to raczej nie na moje przywitanie. heh
I widzicie... nikt z Was się nie spodziewał nawet, że mogłoby być to zagrożenie z powietrza. A na przysposobieniu obronnym uczyli, co oznaczają poszczególne cykle wycia syren - tylko kto o tym pamięta...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum