Diversa i croppa mi brakuje. Aczkolwiek jak będą te sklepy w Wieluniu to pewnie z samymi szmatkami na półkach. Także jeżeli tak ma być, to ja wolę jednak jechać do Łodzi.
Rozumiem, że towar może być inny, ale to tylko ze względu na popyt w danym mieście.
Raczej na strategię prowadzoną przez dane sieci. Prostym przykładem mógł być Troll. Porównywać jego i łódzkiego czy wrocławskiego nie ma sensu. Kto był, ten widział różnicę.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 19 Lip 2005 Posty: 1562 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: zewsząd
Wysłany: 2008-07-19, 08:21
Ferbik napisał/a:
Raczej na strategię prowadzoną przez dane sieci.
Strategie ?, Jeżeli chcę otworzyć np. sklep odzieżowy Diverse na zasadzie franczyzny , to ode mnie i mojego kapitału zależy jak zatowaruje sklep. Im więcej mogę wyłozyć na sam początek tym lepiej zaopatrzony sklep.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-19, 17:07
Muszę przyznać rację Lesiowi- to tylko od kapitału zależy jak będzie zatowarowany sklep. Problem polega na tym że pierwsze zatowarowanie to jedno - potem trzeba ten towar sprzedać No i oczywiście trzeba mieć odpowiednią powierzchnię na wyeksponowanie towaru....
Co do marek - nie mam pojęcia... Ale życzę powodzenia
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Z tego co się orientuję, problem wieluńskiego Trolla, to mała powierzchnia sklepowa, która nie spełniała wytycznych płynących z góry.
Z wyżej wymienionych marek raczej żadna by mnie nie zainteresowała, ale te, które są w ankiecie dotyczą bardziej młodzieży do 19 r.ż., a tej w Wieluniu jest dużo. Myślę, że to ważny czynnik przy planowaniu sklepu w Wieluniu. Duży % ludzi po 19 r.ż. ucieka na studia, zaopatruje się w większych miastach i z czasem w innych markach. Myślę, że Crop albo Diverse najbardziej się sprawdzi. Reporter chyba już jest k. Emmy?
Moje zdanie oparte jest tylko na obserwacji.
Panterka napisał/a:
Lesiu, H&M otwórz to ja na pewno bede tam często zaglądać
Popieram, popieram, ten sklep przydałby się w Wieluniu jak żaden inny.
I pewnie jak wiele innych nigdy w Wieluniu nie powstanie.
H&M to za wysokie progi na wieluńskie nogi Zrtesztą ta siec chyba nie otwiera placówek na zasadach franczyzy i lokalizuje swoje sklepy tylko w dużych miastach.
Co do meritum tematu - gdybym miał otwierać w Wieluniu sklep z markową odzieżą to odstraszyłyby mnie dwie rzeczy - mała siła nabywcza mieszkańców i bardzo wysokie czynsze jak na takie miasto. Ale powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum