wieluniak20, przejeżdżam ul. Zachodnią nieraz kilka razy na dzień, i takie parkowanie mi jakoś nie przeszkadza.
Bardziej mnie irytują te zastawione chodniki po obu stronach ulicy.
Też to zauważyłem, zaznaczam że owe zastawianie chodników (gdzie popadnie) dotyczy pojazdów które są pozostawiane na cały dzień.
wieluniak20, przejeżdżam ul. Zachodnią nieraz kilka razy na dzień, i takie parkowanie mi jakoś nie przeszkadza.
Bardziej mnie irytują te zastawione chodniki po obu stronach ulicy.
Też to zauważyłem, zaznaczam że owe zastawianie chodników (gdzie popadnie) dotyczy pojazdów które są pozostawiane na cały dzień.
No to masz podstawę, aby pograć na nosie parkującym.
Tylko nie wiem czy to Ci coś pomoże, jeżeli przeszkadza Ci też parkowanie na ulicy wdłuż krawężnika.
Ale palenie przy Twojej posesji nie jest zabronione jak napisałeś.
A brniesz dalej po szyje w g....o, wymyślając coraz to nowe, kolejne historie - teraz twierdzisz, że rzucają pety na Twoją posesje. Przed chwilą tylko palili, a parę dni temu, ktoś "krzywo" zaparkował.
Ostatnio zmieniony przez 2009-09-14, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Posłuchaj bocie .
Nie wymyślam tylko stwierdzam fakty.
podałem tylko jeden z przykładów które mi się nie podobają,zamieściłem foto (niestety zrobione z kom) jak uczniowie przy prywatnej posesji pala papierosy (z tego co pamiętam to palenie w miejscu publicznym jest raczej zabronione).
Podałem inny przykład że zdarzają się przypadki iż niedopałki rzucają za ogrodzenie.
Skoro nie jest zabronione to czemu często widać policje lub straż miejska spisującą dość często palaczy ?
Czy wszędzie musi być znak zakaz palenia tytoniu lub picia alkoholu ???
niektórzy zamieszczają fotki jak kierowcy źle parkują i jakoś do nich się nie dopieprzasz ?!
jestem ciekaw co ty będziesz mówił jak ktoś zeiszcza ci się w klatce lub zostawi niedopałki pod twoim oknem lub na oknie ??
owszem nie mylisz się, ale mandaty płaci zazwyczaj osoba która nie dba o teren przyległy do swojej posesji (jeśli się nie mylę? ).
Mamy do dziś nie zapłacone chyba 2 mandaty od straży miejskiej za zaniedbanie terenu przyległego do naszej posesji ale nie daje za to głowy).
Sory za nazwanie cie botem, ale to trochę z nerwów.
no mnie chyba raczej tak nie nazwałeś, więc nie mnie przepraszać ;]
Dziwne jest to, że najpierw mówisz, że wyrzucają pety NA Twoją posesję, a za chwilę, że to TY dostajesz mandaty za nieporządek PRZY Twojej posesji...
Szczerze to nie wiem po co w to brniesz i wymyślasz co chwilę nowe chore sytuacje...
wieluniak20, jeżeli twierdzisz, że uczniowie ze szkoły palą papierosy i rzucają pety na Twoją posesje, to proponuje zgłosić to do Dyrektora szkoły.
A jeżeli to nie pomoże, to pozostanie Ci zebrać materiał dowodowy (np. nagrania video z popalania i petowania) i zgłoszenie tego faktu do Straży Miejskiej.
A wylewanie swoich żalów na forum nie ma najmniejszego sensu.
Wiem, że to brnie w off-topa, ale nie mogę sobie pozwolić na nieskomentowanie tych bzdur. Bo wychodzi, że oskarżasz ludzi:
- o parkowanie na Twoim terenie KTÓRY JAK SIĘ OKAZAŁO NIE JEST TWOIM TERENEM
- o parkowanie samochodów w sposób nie zgodny ze znakami CO JAK SIE OKAZUJE JEST ZGODNE Z TYMI ZNAKAMI (a argument o dużym samochodzie dostawczym, na tej ulicy był bombowy)
- o palenie w miejscu niedozwolonym NA TERENIE GDZIE WOLNO PALIĆ
- o zaśmiecanie terenu A SAM DOSTAJESZ ZA TO MANDATY - KTÓRYCH NIE PŁACISZ
a tym samym wychodzi, że nie masz najmniejszej wiedzy o temacie w których się wypowiadasz, a sam postępujesz MEGA UCZCIWIE --> PATRZ NIEZAPŁACONE MANDATY!!! chwal się chwal - myślę, że to forum czyta wiele osób i ktoś ze straży hobbystycznie także...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum