Popieram Reda, jestem za ankietami wsprawie ankiet czy ankietowac ankietami ankietowanych, skoro ich wynik - wyzej wymienionych ankiet jest malo znaczacy?
_________________ Sarkazm to najniższa forma dowcipu, za to najwyższa forma inteligencji...
dianawiel, robiąc dalej to zamieszanie, nie pozostawiasz mi innego wyboru jak ten, aby każdy kolejny Twój post nie wnoszący nic nowego do tematu rozmowy został usunięty.
Czy ktoś w tym temacie pytał Ciebie publicznie, czy jesteś za jakimiś tam ankietami czy też nie?
Czy może, chcąc wyrazić drugi już raz to samo próbujesz zwrócić na siebie uwagę do tego stopnia, że za chwilę po usunięciu Twojego posta będziesz robić w koło tego zamieszanie, że niby był on na temat a administracja cenzuruje Twoje wypowiedzi etc.?
Po pierwsze, skoro nie potrafisz zrozumieć i docenić czyjejś pracy to chociaż nie wulgaryzuj kolego!
A czy nie uważasz, że to trochę dziwne, najpierw pytać użytkowników (dla których to forum jest, którzy to forum tworzą) o zdanie, w sumie to o decyzje, za pomocą ankiety. A później tą decyzję zlekceważyć kompletnie i zrobić po swojemu?
Dla mnie to trochę dziwne i stad moje oburzenie,
SORY ze wyraziłem tu zdanie na ten temat.
...
A czy nie uważasz, że to trochę dziwne, najpierw pytać użytkowników (dla których to forum jest, którzy to forum tworzą) o zdanie, w sumie to o decyzje, za pomocą ankiety. A później tą decyzję zlekceważyć kompletnie i zrobić po swojemu?
Czasem stworzenie ankiety przez jedną osobę funkcyjną nie jest uzgadniane z resztą i do końca przemyślane jak widać. W sejmie też trafiają się chybione ustawy, które później wymagają nowelizacji/poprawek, tylko że do sejmu posłowie trafiają dzięki wyborcom, którzy mogą mieć pretensje o to, że ich wybrali. Myślę, że ostatnie zdanie daje jasno do zrozumienia, co miałem na myśli? (pytanie retoryczne, proszę na nie nie odpisywać).
Ps. podpowiedź dla mało kumatych:
- nie pobieramy żadnych pensji/prowizji z prowadzenia forum,
- każdy rejestruje się tutaj dobrowolnie a nie z przymusu,
- każdy podczas rejestracji akceptuje regulamin (mniejsza o to, że większość go zlewa),
- administracja i moderacja jest po to, by prowadzić forum zgodnie z obowiązującą netykietą, a nie tłumaczyć się z każdej podjętej decyzji (nie jesteśmy przez nikogo opłacani, tym bardziej przez forumowiczów, a tłumaczymy się za często),
- forum prowadzimy dla Was, szanujemy tych, którzy doceniają nasz wkład i czas poświęcony na poprawne funkcjonowanie forum.
Ankieta została stworzona prawie rok temu, od tego czasu życie pokazało, że było to nie do końca trafione. Jak widzicie stosujemy się drugiej opcji ankiety, na którą głosowało też odpowiednio dużo osób, skoro zajęło to drugie miejsce, więc nie pisz mi kolego tob01, że coś lekceważymy i robimy po swojemu, choć tak jak niejednokrotnie pisaliśmy już o tym, że to właśnie my ustalamy tu zasady, a z grzeczności i przyzwoitości się z nich nie jednokrotnie tłumacząc.
Zastanawia mnie tylko jedno w tym wszystkim, że z reguły to właśnie kilku użytkowników, którzy są na co dzień uśpieni, budzą się właśnie do życia wtedy, kiedy powstaje jakiś tam konflikt, w którym wtedy stają się oni nad wyraz aktywni i to oni wypowiadają się w sprawach, które inni traktują za coś normalnego?
Z reguły są to te same osoby...
dianawiel napisał/a:
Ludzie - miejcie troche luzy w sobie. Bo czasami to ręce i biusty opadają...
Ot, właśnie nad tym się zastanów koleżanko, bo słowa te powinny być skierowane min. do takich malkontentów jak wy...
Pomogła: 9 razy Wiek: 34 Dołączyła: 24 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2009-11-17, 00:06
Dlaczego IP: 90.156.93.194 ma bana?
Nic nie zrobiłam na forum, a nie moge sie zalogować na swoje konto z mieszkania we Wrocławiu. Jeszcze niedawno wszystko było w porządku. Jakies wyjaśnienie?
Dlaczego IP: 90.156.93.194 ma bana?
Nic nie zrobiłam na forum, a nie moge sie zalogować na swoje konto z mieszkania we Wrocławiu. Jeszcze niedawno wszystko było w porządku. Jakies wyjaśnienie?
Sprawa jest prosta: był ban czasowy na sieć magma net ze względu na trolowanie, po czym ban został ściągnięty, jednak zupełnie niepotrzebnie, bo jeden imbecyl zakładał non stop nowe konta i trolował dalej, więc ban powrócił.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-11-17, 09:07
Ban na Cały zakres IP został usunięty. Ferbik nie rób głupot i nie banuj całych zakresów IP dostawców internetu. Jeśli ktoś będzie zakładał konta przez Neostradę to zbanujesz wszystkich klientów TP?
Ferbik nie rób głupot i nie banuj całych zakresów IP dostawców internetu. Jeśli ktoś będzie zakładał konta przez Neostradę to zbanujesz wszystkich klientów TP?
Aż tak radykalny w swych posunięciach nie jestem jak IRCopi, którzy dali paroletni k-line na całą neo Były dwie szanse. Trzeciej nie będzie.
Po pierwsze, skoro nie potrafisz zrozumieć i docenić czyjejś pracy to chociaż nie wulgaryzuj kolego!
Dla mnie to trochę dziwne i stad moje oburzenie,
SORY ze wyraziłem tu zdanie na ten temat.
...
To jest tylko pytanie ludu o opinię. Nie zawsze wszystkim dogodzisz.
W tym poście chodziło o to żeby ten temat pokazał się wszystkim zalogowanym użytkownikom w postach nieprzeczytanych. Żeby przypomnieli sobie o zbliżającej się akcji. Podbijanie założonych przez siebie tematów (głównie z ogłoszeniami kupię/sprzedam lub zapowiedziami imprez) jest normalną praktyką na większości forum i nie uważam że mojego posta trzeba było usunąć, zwłaszcza że pisany był w dobrej wierze a nie w celu trollowania czy nabijania sobie licznika.
I pozdrowienia dla moderatorek
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-03, 13:02
Stefan, nie kwestia likwidacji lokalu, a ton w jakim się o nim wyrażałeś , kazał mi napisać powyższego posta .
Stefan napisał/a:
Nevermind, fast food nie musi się mieścić w prymitywnej budzie - a gdy jest zlokalizowany jest w "sercu miasta" to jest to nawet niewskazane . Samo menu nikomu nie przeszkadza, ale taka architektura nie pasuje do głównego placu.
Aktualizacja posta ( niedziela 3.01.2010 godz.14.15 )
Oto co dostałem na PW od moderatora tego działu, Stefana;
Stefan napisał/a:
P.P.S
Dopuściłem się małej edycji mojego oraz Twojego ostatniego posta - Twój został skrócony.
Może i użyłem za mocnego określenia tego lokalu tzn"prymitywnw buda"
Pozdrawiam
Stefan, nie zgadzam się na ingerowanie w to co piszę, tym bardziej że nie łamię w żaden sposób forumowego regulaminu.
A Ty dopuszczasz się skracania go, tylko dlatego żeby wyjść obronną ręką z powyższego zagadnienia.
Na dodatek zmieniłeś swój wcześniejszy post, co w sumie mój następny (czyli ten zmodyfikowany ) może być traktowany jak trollowanie, bo teraz nie ma żadnego sensu. Chociaż mam nadzieję że ktoś zdążył przeczytać oryginalne brzmienie tego i powyższego, Twojego posta.
Brzmiał on mniej więcej tak, mniej więcej, bo nie przytoczę dosłownie Twojego, który brzmiał na taką nutę;
- miko 005 i inni obrońcy tej budki, dajcie do cholery już spokój z jej obroną
Na co ja odpowiedziałem, i tu już cytat dosłowny,(następnym razem będę chyba musiał archiwizować posty zamieszczane w Twoim dziale);
Cytat:
Stefan, nie kwestia likwidacji lokalu, a ton w jakim się o nim wyrażałeś, kazał mi napisać powyższego posta.
Stefan napisał/a:
Nevermind, fast food nie musi się mieścić w prymitywnej budzie - a gdy jest zlokalizowany jest w "sercu miasta" to jest to nawet niewskazane . Samo menu nikomu nie przeszkadza, ale taka architektura nie pasuje do głównego placu.
PS. Stefan, jeśli nie chcesz aby ktoś wyrażał inny pogląd, niż Twój, na sprawy, które Ty poruszasz, to powiedz. My się dostosujemy, a ja na pewno.
Mam nadzieję że teraz pozostanie już w takim brzmieniu jak powinien, nie manewruj faktami bo obróci się to przeciwko tobie, nikt nie chce żeby robiono z niego głupka, prawda?
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Ostatnio zmieniony przez Stefan 2010-01-03, 14:35, w całości zmieniany 2 razy
Usunąłem dwa zdania o których piszesz - i nie zmieniło to sensu wypowiedzi ani mojej ani twojej. Usunięte zdania nie wnosiły prawie nic do tematu a budowały niepotrzebnie agresję. Teraz podjętego kroku żałuję bo osiągnięty efekt jest odwrotny od zamierzonego.
P.S..
miko 005 napisał/a:
,(następnym razem będę chyba musiał archiwizować posty zamieszczane w Twoim dziale);
Nie musisz - nie licząc poprawy literówek to była druga w historii przeprowadzona przeze mnie edycja nie mojego posta - kiedyś zedytowałem wpis spooky'ego. Twojego postu więcej nie tknę.
Poniżej pełna wiadomość do miko 005: Żałuję bo te rzeczy mogliśmy sobie wyjaśnić na PM z ewentualnym odtworzeniem postów.
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2010-01-03, 19:31
Całe to zamieszanie jest związane z działem; INFRASTRUKTURA /Modernizacje Wielunia, w temacie; Rewitalizacja wieluńskiej starówki. Powyższe dwa posty zostały usunięte stamtąd bo ……. teraz już podobno nie są na temat, o czym dowiedziałem się znowu przez PW, od moderatora Stefana, oto treść tej wiadomości;
Stefan napisał/a:
dwa posty (bez ingerencji w treść) zostały przesunięte do właściwego topicu - zażalenia do administracji i moderatora
powód - posty nie na temat, jeżeli to działanie też uważasz za niestosowne proszę pisać o tym w topicu : zażalenia do administracji i moderatora
Moderatorze Stefan`ie, nie mam zamiaru ani ochoty wdawać się z Tobą w „przepychanki”, ale to co czynisz jest śmieszne, i dobitnie świadczy o Twoim zaangażowaniu w ten dział. "Uzurpowałeś" sobie prawo do niego, na tyle duże, że nie jesteś w stanie znieść niczego, co kolidowałoby z Twoją wizją .
Mam nadzieję że pozostali forumowicze wyciągną co do Ciebie odpowiednie wnioski, ja już to zrobiłem .
No cóż już gdzieś o tym pisałem; - Twój cyrk, Twoje małpy, baw się dobrze, a przynajmniej tak jak ja .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum