Na Twoim miejscu jechałbym do większego miasta do porządnego salonu, który zajmuje się tylko tatuażami i pearcingiem. Gdzie robią dobrze popytaj na forum poświęconym tylko tatuażom. No i zależy też jaki chcesz mieć ten tatuaż bo wielu tatuatorów ma swój styl w którym się specjalizują.
Chociaż w sumie to znajomego dziarał kilka razy jego kumpel i ma fajne tatuaże, chociaż nie były one zbyt skomplikowane.
A kolczyk w pępku to zło
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 7 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-01-03, 22:18
Polecasz bo robiłeś
Robiłem jakieś 18 lat temu dziarkę u niejakiego Adama Jarosza we Wrocławiu i mimo lat prezentuje się wyśmienicie ale też zrobiłem dużo większą pracę u innego zioma i... szczerze żałuję A poprawiać to za bardzo nikomu się nie chce- zapierają się chłopaki
Znalazłem tego Jarosza co mnie dziarał http://tattoo.wroc.pl/index.htm wybiorę się chyba
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
troszkę bliżej jest w Pabianicach niestety nazwy nie pamiętam .
W Wołczynie jest też chłopak który "dziabie" , mam kom gdyby ktoś był zainteresowany .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Witam. odnośnie tatuaży mogę kogoś polecić - chłopak zna się na tym co robi i naprawdę jego tatuaże są profesjonalnie wykonane. W razie czego mogę podać namiary..
A i co wg mnie ważne ma profesjonalny sprzet i wszystko robi zgodnie z zasadami higieny tzn jednorazowe igły itd
POLECAM
Ostatnio zmieniony przez Panterka 2010-01-26, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2010-02-06, 19:41
mała jak możesz to podaj namiary , może tutaj więcej osób skorzysta
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Wysłany: 2010-02-07, 21:55
Pamiętajmy, że aby wysterylizować sprzęt potrzebne jest urządzenie warte co najmniej 7 tys albo i więcej. Dlatego polecam salony z renomą- mimo, że drożej, ale jałowy sprzęt gwarantuje ochronę przed WZW czy innym syfem
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 226 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2010-02-08, 11:15
Jak ktoś chce, mam do sprzedania kleszcze do przebijania pępków itp. niby cały sprzęt sprzedałem, ale gdzieś mi się sztuka zawieruszyła NOWE WILDCAT, a do TATTOO został mi tusz hektograficzny, mam też kilka kolczyków do pępka
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-09, 09:11
Cytat:
aby wysterylizować sprzęt potrzebne jest urządzenie warte co najmniej 7 tys albo i więcej.
bez przesady. nowy autoklaw można kupić za ca. 5 tys zł. Używane sporo taniej.
Poza tym jeśli mnie pamięć nie myli to studia tatuażu objęte są wymogiem posiadania sprzętu do sterylizacji. Więc jeśli działają legalnie to muszą mieć sprzęt
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Wysłany: 2010-02-10, 00:01
Wymóg dotyczy zarejestrowanych działalności a nie np: Roberta co dziara u siebie w domu. Tacy syfa roznoszą. Nawet jak mają sterylizator (używany ) to nie są objęci stałą kontrolą przez sanepid. Bo sterylizacja powinna być objęta nadzorem sanepidu- sporal-
Tak więc każdy hobbysta może być przyczynkiem zakażeń
Wysłany: 2010-02-11, 22:17
Ale może nosić każdy czy tylko firmy? Nie wszyscy zdają sobie sprawę z powagi sprawy. Znam osobę która została zakażona WZWB w salonie tatuażu dlatego tak drążę temat. Radzę wystrzegać się domorosłych tatuatorów bo jeśli unikniesz zakażenia następny może nie mieć tyle szczęścia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum