Zdarzenia i wypadki drogowe |
Author |
Message |
ryba
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To jest skopiowane oficjalne info od policji. Chyba przez niezręczność stylistyczną wynika z tego, że to auto kurierskie wleciało pod tira, a wleciało polo. Nie to że policja pomyliła fakty, tylko najwyraźniej źle to ujęli. |
|
|
|
wielunianka
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zginął pod kołami rozpędzonego tira
Do śmiertelnego w skutkach wypadku doszło dzisiaj na drodze krajowej nr 8 w Widoradzu pod Wieluniem.
Krótko po godz. 13 jadący w stronę Wrocławia volkswagenem polo 31-letni mieszkaniec Wierzchlasa zderzył się czołowo ze zmierzającym w przeciwnym kierunku tirem. Kierowca polo zmarł w wieluńskim szpitalu.
Ze wstępnych ustaleń wynika, że 31-latek wjechał na przeciwległy pas ruchu tuż po uderzeniu w tył auta firmy kurierskiej DHL, którego kierowca włączył kierunkowskaz i zamierzał skręcić w lewo. Policja ustala, w jaki sposób doszło do pierwszego uderzenia.
Pozostali 2 kierowcy nie odnieśli poważniejszych obrażeń. Po wypadku "ósemka" została zablokowana. Policja kierowała auta na objazd przez Widoradz Dolny i Olewin.
Źródło: nasze miasto.pl
auto.jpg
|
 |
17698 Time(s) 16.03 KB |
|
|
|
|
Jaro
Administrator wielun.biz

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Pijana kobieta za kierownicą ... wypadek w Urbanicach[/b]
[quote]
[img]http://www.wielun.policja.gov.pl/templates/247portal-b-blue/images/center.jpg[/img]
Ze wstępnych ustaleń wynika że 12 października około godziny 14.30 na drodze nr 481 pomiędzy Wieluniem a Masłowicami, 29-letnia, kompletnie pijana mieszkanka powiatu wieluńskiego, kierując samochodem osobowym Renault Laguna zjechała najpierw na lewy pas ruchu i uderzyła w koło przyczepki samochodowej ciągniętej przez samochód Fiat Palio, a następnie uderzyła w jadący z przeciwka samochód Hyunday Atos kierowy przez 37 – letniego mieszkańca Piotrkowa Trybunalskiego. W wyniku zderzenia obrażeń ciała doznał kierujący atosem oraz 67 - letnia pasażerka renault. Oboje zostali przewiezieni do wieluńskiego szpitala. Kierująca Renault miała ponad 3 promile alkoholu w organizmie. Policjanci wyjaśniają okoliczności wypadku.
Źródło: KPP w Wieluniu[/quote]
urb4 a.jpg
|
 |
118 Time(s) 282.95 KB |
urb3.jpg
|
 |
148 Time(s) 285.64 KB |
urb2.jpg
|
 |
160 Time(s) 285.32 KB |
urb 1.jpg
|
 |
162 Time(s) 246.76 KB |
|
|
|
|
Johny
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
O godzinie 7.45 przed szkołą podstawową nr. 4 w Wieluniu na pasach potrącony został chłopiec w wieku ok. 9 lat.
Chłopiec skarżył się na ból w kończynach dolnych (możliwe złamanie obu nóg). Miał otarcie na czubku głowy oraz siniak nad lewym łukiem brwiowym (możliwe wstrząśnienie mózgu). Chłopiec był w dobrym kontakcie słownym. (GCS: 13; 4/4/5)
Po chwili na miejscu zdarzenia pojawił się policjant, pokierował on ruchem aut. Po ok 5 minutach od mojego zastania zdarzenia przybyła straż pożarna z ratownikiem medycznym. |
|
|
|
maxo
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Johny"]O godzinie 7.45 przed szkołą podstawową nr. 4 w Wieluniu na pasach potrącony został chłopiec w wieku ok. 9 lat.
Chłopiec skarżył się na ból w kończynach dolnych (możliwe złamanie obu nóg). Miał otarcie na czubku głowy oraz siniak nad lewym łukiem brwiowym (możliwe wstrząśnienie mózgu). Chłopiec był w dobrym kontakcie słownym. (GCS: 13; 4/4/5)
Po chwili na miejscu zdarzenia pojawił się policjant, pokierował on ruchem aut. Po ok 5 minutach od mojego zastania zdarzenia przybyła straż pożarna z ratownikiem medycznym.[/quote]
Na stronie RZW napisali, że kierująca samochodem 49 letnia kobieta była pod wpływem alkoholu.
Także dziś rano, w Mokrsku samochód potrącił 17 latkę, dziewczyna trafiła do wieluńskiego szpitala.
[URL=http://radiozw.com.pl/nius_inf.php?id=7596]link[/URL]
i niestety kolejne potrącenie pieszego 18 Stycznia/Sadowa... |
|
|
|
wielunianka1992
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Koło godziny 15:30 miał miejsce wypadek na krajowej 8, przed Olewinem od strony Wielunia.
Z nieoficjalnych źródeł kobieta z dzieckiem jadąca z Warszawy usnęła i wjechała w wysepkę, drugie auto próbowało uciekać i wjechało do rowu, a tir zdarzył się zatrzymać. Podobno nie był śmiertelny.
Oczywiście to wszystko są wiadomości usłyszane od ludzi. |
|
|
|
Phoenix
Ma stragan na targu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Zero wyobraźni..Rodzice w dzisiejszych czasach są tak nieodpowiedzialni.. Jak można jeździć niewyspanym i to z dzieckiem.. wcale się nie dziwię że ludzie mówią że może nie mieć kto rządzić Polską w przyszłości, jak rodzice nie dość że mają 1 dziecko albo wcale to jeszcze o nie tak dbają. Ja bym w życiu nie pozwolił na takie narażanie swojej pociechy |
|
|
|
Kamil90
Przejeżdżał przez Wieluń

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Ja widziałem jadące w tą stronę dwie straże pożarne i karetkę. |
|
|
|
DąbrownyZbyszek
Przejeżdżał przez Wieluń Śp. zm. 2011-10-03

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Koleżanki i Koledzy-nie doszłoby do wypadku-moim skromnym zdaniem,gdyby przed przejściem dla pieszych ul.Piłsudzkiego nie było żywopłotu-przed ul.Sienkiewicza na ul.Piłsudzkiego.Kompetencję wiedzy o prawie w ruchu drogowym Komisji Bezpieczeństwa Urzędu Marszałka Województwa poznałem dot. oznakowania ul. !8-Stycznia przed Lidlem.Ubolewam z Ich decyzji.Jako myślący Obywatel tego miasta-Wielunia-mojego miasta-spółka sieradzko-łódzka Platformy Obywatelskiej ma Nas w ....... |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]DąbrownyZbyszek[/b], Piłsudskiego a nie Piłsudzkiego. Poza tym nie wiem, czy jeździsz autem, bo jeśli nie, to absolutnie nie masz racji odnośnie tego żywopłotu. Jeżdżę tam dość często i nigdy nie zdarzyło mi się przeoczyć pieszych stojących na chodniku. Poza tym pieszy, który wtargnął na pasach nagle, złamał przepisy. Tam nie jeździ się 70km i więcej, tylko 50 i mniej. No ale oczywiście to jest polityczny wpis napisany tylko po to, żeby dopieprzyć Platformie. |
|
|
|
OgioN
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Moim zdaniem rozwiązanie jest dość proste. Wystarczy zamknąć to przejście dla pieszych. Postawić barierki. Dlaczego, ponieważ bardzo blisko jest przejście dla pieszych ze światłami. Zdecydowanie polepszyłoby to bezpieczeństwo. |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]OgioN[/b], tylko po co? Szczerze powiedziawszy, to pierwsze słyszę o wypadku na tym przejściu. Dodajmy do tego jeszcze kobietę pod wpływem alkoholu i post Zbyszka nie ma absolutnie racji bytu. |
|
|
|
OgioN
Mieszka pod Wieluniem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
To tylko trzeba się cieszyć, że tak mało tam wypadków. Pytasz po co? Jeżeli bezpieczeństwo dla Ciebie nie jest nic warte ... to wybacz. A co do Zbyszka, to ma takie samo prawo tu pisać jak inni, no chyba, że się mylę. Co do PO to wolę się nie wypowiadać, bo po PiS to można jeździć do woli.
Wracając do tego przejścia dla pieszych. Jak ja w RZW słyszę kobietę wypowiadającą się, że "na chama trzeba wchodzić, bo inaczej się nie wejdzie" to gratuluję. Tylko zastanawiam się kto na tym lepiej wyjdzie. |
|
|
|
DąbrownyZbyszek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kolego Ferbik-masz rację.Poniosło mnie po meczu.Wszystkie dotychczasowe władze traktują nas jako część B województwa w zakresie infrastruktury drogowej.
Odnośnie przejścia dla pieszych na ul.Piłsudskiego-w/g mnie i nie tylko-nie masz racji.
Wycięcie ok5 m żywopłotu przed przejściem,pozostawiając istniejącą barierkę przyczyni się do lepszej widoczności małych dzieci.Ten chłopczyk miał 9 lat.Prawo jazdy mam od 1962 r.-teraz mam A,B,C,D,BE,CE,DE i kieruję pojazdami.Wyszkoliłem
ponad 5000 kierowców.Pozdrawiam |
|
|
|
maxo
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Znowu offopic się tutaj robi... |
|
|
|
Rybak
Przyjeżdża na zakupy ornitolog

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote="Ferbik"]tylko po co? Szczerze powiedziawszy, to pierwsze słyszę o wypadku na tym przejściu[/quote]
Poprzedni wypadek miał miejsce we wrześniu kiedy to pod jadący samochód wtargnęła nagle na
owo właśnie przejście zakonnica.
Co do częstotliwości wypadków na tym przejściu to proponuję zapytać na Policji i sami
się zdziwicie jak często one tam mają miejsce. |
|
|
|
Ferbik
Administrator

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[b]Rybak[/b], to przepraszam w takim razie. Może oceniłem sytuację zbyt pochopnie sądząc, że skoro ja tam zwalniam, to inni również. |
|
|
|
ryngolec
Dojeżdża PKSem usiądż i pomyśl ..

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Nie wiem czy to się tu nadaje ( może dział Humor, albo "Wpływ Kościoła Katolickiego na reszte świata") Sobota godz.13:40 dzwoni do mnie Kierowca ,że jest uczestnikiem zdarzenia drogowego; co się stało; wyjechał mi gostek citroenem xsarą z parkingu koło myjni (pizzerii DE grasso) uderzył go w przód auta . Gostek nie ma problemów , przyznaje się do winy , przy okazji okazuje się ,że jest proboszczem w jednej z wieluńskich parafii.
Rozmawiając przez komórkę mówię kierowcy (po tym jak powiedział mi jakie są szkody)
,że albo wzywamy POLICJĘ albo gostek zapłaci 500PLN i słyszę w telefonie starszy schorowany głos :mam tylko dwieście:. Ok starszy gostek nie ma sprawy- mówię kierowcy- daje 200PLN wystarczy.
W moim samochodzie oderwana została plastykowa ochrona z przednich drzwi i został uszkodzony błotnik. Plastykowa część po kolizji zginęła.
Dziś mój kierowca pojechał do serwisu Citroena i....
Okazało się ,że STARSZY SCHOROWANY PROBOSZCZ zaprowadził swój samochód do naprawy " przed moją wizytą w serwisie" i odwrócił "kota ogonem" tzn mój kierowca uderzył w jego samochód i on żądając 500PLN uzyskał tylko 200PLN a naprawa jego samochodu oscyluje w granicach 5000 PLN. W serwisie i nie tylko kilku ludzi pokładało się ze śmiechu. Spowiedż....... ale to nie ten dział |
|
|
|
rafalekjan
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Czy ktoś słyszał o śmiertelnym wypadku na motorze w naszym regionie? Nie wiem dokładnie gdzie to się stało, ale zginął 20 letni chłopak z gminy Ostrówek... Za wszelkie info dziękuję. |
|
|
|
aniuoleq
Czytał o Wieluniu

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Policjanci wyjaśniają okoliczności wypadku, do którego doszło wczoraj około 18.20 w miejscowości Wola Rudlicka w gminie Ostrówek.
Jak wynika z wstępnych ustaleń 21–letni motocyklista na prostym odcinku drogi podczas wyprzedzania dwóch pojazdów uderzył w przód skręcającego w lewo peugeota kierowanego przez 19-latka a następnie przewrócił się i uderzył w przydrożny mostek. Dodatkowo jadące za motocyklistą audi A4 kierowane przez 21-latka, które także wyprzedzało uderzyło w lewy bok peugeota. W wyniku odniesionych w wypadku obrażeń mimo udzielonej w szpitalu pomocy medycznej motocyklista zmarł informuje podinsp. Joanna Kącka oficer prasowy KWP w Łodzi.
motocykl ulica DZIEN KWP BYDGOSZCZ.jpg
|
 |
16393 Time(s) 78.04 KB |
|
|
|
|
mgd8
Dojeżdża PKSem

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
[quote]Na drodze krajowej nr 45 w Woli Rudlickiej 21-letni kierowca motocykla wyprzedzał dwa samochody, z czego pierwszy z nich skręcił w lewo, chcąc wjechać na posesję. Motocyklista nie zdążył wyhamować, otarł się o samochód i wpadł do rowu. Na miejscu był reanimowany, niestety po przewiezieniu do szpitala zmarł.[/quote]
źródło: http://www.radiozw.com.pl/nius_inf.php?id=7709[/quote] |
|
|
|
DąbrownyZbyszek

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
Kolego Ferbik-nie miałeś racji.Mój wpis w dn.29.10 o godz.20.26 okazał się skuteczny.
Wycięto ok.15 m. żywopłotu utrudniającym dobrą widoczność przed przejściem dla
pieszych na ul.Piłsudskiego.Brawo GDDKiA O/Wieluń.Oby nigdy nie doszło na tym przejściu do wypadków. |
|
|
|
marcin-gorski
Przyjeżdża na zakupy

|
Posted:
|
[ !!! ]
|
|
czy to nie jest łamanie ciszy wyborczej? |