R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki dostawca internetu?
Autor Wiadomość
tom25 
Przyjeżdża na zakupy

Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2010-12-19, 15:58   

mihau napisał/a:
tom25 napisał/a:
A jak sprawdzić te PINGI na kompie.Mam INTERNET z TZG w technologi 5ghz.

Start -> Uruchom -> wpisujesz: cmd -> klikasz na OK -> i wpisujesz np.: ping wp.pl i Enter. Wyświetlą się 4 pozycje i tam gdzie jest napisane Czas to właśnie czas pingu :P Tez mam z TZG ale nie wiem w jakiej technologii bo mam ich już z 5 lat, a u mnie dziś pingi wynoszą od 14 do 20 pomijając fakt że czasami windują od 300 do 1200 ale to szczegół :P

Dzięki za pomoc.Jak z TZG to tylko 5ghz na radiówce od nich.Pozdro.
Postaw piwo autorowi tego posta

MargoNet 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2010-12-20, 08:50   

4 pozycje za dużo nie powiedzą, jeśli chcemy sprawdzić troszkę dokładniej to dodajmy do tego co powyżej jeszcze 2 parametry i puśćmy chociaż ze 100 pingów,

np.
ping www.wp.pl -t -l 1444

aby zakończyć naciskamy ctrl+C i sprawdzamy podsumowanie

owieczka22 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2010-12-20, 15:27   re

Dokładne mapki zasięgu firmy airmax.pl będę rozrysowywać, gdy faktycznie będę ją reklamować. Na razie zaledwie cieszę się z łączą które bardzo dobrze chodzi. :) Jak widać ja mieszkam w jego zasięgu. :P

tom25 
Przyjeżdża na zakupy

Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2010-12-29, 06:27   

MargoNet napisał/a:
mihau napisał/a:
mam nadzieję że u Was pingi nie idą nagle w górę albo zrywa połączenie :D

takie sytuacje nie mają u nas miejsca, działamy na technologii 5GHz (na wysokiej klasy sprzęcie bazowym jak i klienckim) co daje dużo większą stabilność połączenia, a co za tym idzie krótkie pingi jak również możliwość uzyskiwania wysokich transferów download oraz upload.

średnio do wp.pl >> 13 ms
onet.pl >> 13 ms
wrzuta.pl >> 10 ms

Zapraszamy do przetestowania naszej usługi.

Podajcie mape zasiegu.Działacie w tamtych regionach jak MOKRSKO,SKOMLIN.
Ostatnio zmieniony przez tom25 2010-12-31, 06:45, w całości zmieniany 1 raz  

MargoNet 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2010-12-31, 02:23   

Początek Mokrska od strony Krzyworzeki (gdzie postawione są 2 nadajniki) na pewno jest w zasięgu - gdyż mamy tam podłączonych klientów, dalej nie sprawdzaliśmy bo nie było zamówień z tamtych rejonów,

każda instalacje jest rozpatrywana indywidualnie jeśli chodzi o sygnał, gdyż nie w każdym miejscu rozkłada się on równomiernie, musielibyśmy umówić się na sprawdzenie sygnału i wtedy powiemy czy będzie dostateczny zasięg.

Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-01-03, 12:19, w całości zmieniany 1 raz  

Mikuu 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2011-01-02, 19:52   

MargoNet napisał/a:
Początek Mokrska od strony Krzyworzeki (gdzie postawione są 2 nadajniki) napewno jest w zasięgu - gdyż mamy tam podłączonych klientów, dalej nie sprawdzaliśmy bo nie było zamówień z tamtych rejonów,

każda instalacje jest rozpatrywana indywidualnie jeśli chodzi o sygnał, gdyż nie w każdym miejscu rozkłada się on równomiernie, musielibyśmy umówić się na sprawdzenie sygnału i wtedy powiemy czy będzie dostateczny zasięg.

Początek Mokrska macie tylko w zasięgu i gdzie są 2 nadajniki :shock: tak słabo? :shock: Czy po prostu tak jest?
A co u Was z nowym VATem? Podwyższacie cenę o śmieszne parę groszy? :lol:

MargoNet 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2011-01-03, 10:30   

przoszę czytać uważniej j/w :
Cytat:
Początek Mokrska od strony Krzyworzeki (gdzie postawione są 2 nadajniki) napewno jest w zasięgu - gdyż mamy tam podłączonych klientów, dalej nie sprawdzaliśmy bo nie było zamówień z tamtych rejonów,

być może i zasięg jest ale nie chce wprowadzać w błąd.

W tamtych rejonach:
2 nadajniki w Miejscowości Krzyworzeka i jeden w Wieluniu, dalej nie mieliśmy nigdy zamówień więc nic nie powstało,

u nas nie ma podwyżki cen, Vat bierzemy na siebie :)

Fallcon 
Słyszał o Wieluniu
Myślę więc jestem...

Wysłany: 2011-01-08, 09:55   a propos airmax.pl

Ostatnio w moim zasięgu znalazłem sieć airmax. Wszedłem na ich stronkę i zastanowił mnie ich mocno pogmatwany cennik (podana prędkość w nocy a w dzień 1/2 i jeszcze ceny netto). Zajrzałem do google i wyszło mi na dzień dobry http://komentuj.pl/strona.php?id_strony=44978 i chyba na razie podziękuję

mihau 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/3
Wysłany: 2011-01-09, 23:22   Re: a propos airmax.pl

Fallcon napisał/a:
Ostatnio w moim zasięgu znalazłem sieć airmax. Wszedłem na ich stronkę i zastanowił mnie ich mocno pogmatwany cennik (podana prędkość w nocy a w dzień 1/2 i jeszcze ceny netto). Zajrzałem do google i wyszło mi na dzień dobry http://komentuj.pl/strona.php?id_strony=44978 i chyba na razie podziękuję

ojojoj ale nie ładnie :D

Markadiusz 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2011-01-11, 19:36   

Witam! Kończy mi się umowa na internet i będę potrzebował jakiegoś łącza. Miejscowość: Mierzyce, łącze bezprzewodowe lub przewodowe inne niż od TP (droga linia) i TZG (kabel obok mnie ale nie założą), cena jak najniższa-30, może 40zł? Wymagam: by połączenie było stabilne, prędkość minimum 256kbps, pingi niskie, limit minimum 5GB. Nie mam zasięgu 3G chyba żadnej sieci, EDGE mnie nie zadowala (4 lata już mam), CDMA Orange'a jest za drogie i niepewne. Z tego, co wiem, o ofertę mogę pytać MargoNet ale czy znalazło by się jeszcze coś innego? TZG radiowy odpada, bo mimo że mieszkam 300m od nadajnika, to zasięg mam lepszy z anten MargoNetu, które są 4-5km ode mnie :wink:

Mikuu 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2011-01-11, 21:34   

Jak chcesz mieć niskie pingi to nie bierz TZG bo u nich to tragedia jest jedynie dobrze chodzi od 1 w nocy :D z mobilnymi tez się nie baw bo na pewno nie w Mierzycach gdzie jest średni zasięg. MargoNet weź jak masz dobry zasięg.

Markadiusz 
Czytał o Wieluniu

Wysłany: 2011-01-12, 07:02   

No a ja prawie nigdy nie korzystam z internetu w godzinach 24-6 :wink: Co do mobilnych, to ja wiem, żeby nie brać. Jak pisałem, mam już 4 lata łącze po EDGE, a CDMA, nawet, jeśli byłoby dobre, to za drogie. Jeśli chodzi o TZG-też już pisałem, jak u mnie z sygnałem, więc narazie spytam: czy będzie cokolwiek oprócz MargoNetu? Nie żeby mnie ich oferta nie ciekawiła ale ceny konkurencji też chętnie sprawdzę. Coś kiedyś słyszałem, jakiś pitsoft czy jak (taki dostawca). Skąd on jest i czy mógłby być u mnie jego zasięg (jeśli bezprzewodowy; na telefonie nie wykryłem) lub kabel (także nikt nie ma ze znajomych)?

tom25 
Przyjeżdża na zakupy

Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2011-01-30, 06:33   

Mikuu napisał/a:
MargoNet napisał/a:

Początek Mokrska macie tylko w zasięgu i gdzie są 2 nadajniki :shock: tak słabo? :shock: Czy po prostu tak jest?
A co u Was z nowym VATem? Podwyższacie cenę o śmieszne parę groszy? :lol:

SKOMLIN też łapiecie w zasięgu.Jeszcze jedno pytanie Router WIFI można podlaczyć bez problemu czy sa jakies dodatkowe opłaty za to.

MargoNet 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2011-01-30, 12:54   

zasięg naszej sieci w Skomlinie na chwilę obecną jest jeszcze słaby,
jeśli chodzi o dzielenie Internetu - w obrębie jednego lokalu można dzielić sobie dowolnie, sprzęt który montujemy jest od razu routerem samym w sobie aczkolwiek sygnał routowany jest na końcówce jednego kabla ethernetowego zakończonego złączem RJ45 - więc wystarczy podpiąć zwykłego prostego AP - bez funkcji routera lub switch'a i od razu dostajemy DHCP na wszystkich komputerach w sieci domowej.

mihau 
Przyjeżdża na zakupy

Piwa: 2/3
Wysłany: 2011-02-23, 04:44   

A czy ktoś się orientuje jak wygląda obecnie cennik i prędkości internetu radiowego w TZG? Bo ich strona oczywiście nie jest aktualna. :D

Odpowiedz do tematu