Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-18, 10:21
Rybak napisał/a:
Proponuję odział w ankiecie aby przekonać się jak społeczeństwo ocenia
ostatni pomysł Burmistrza na promocję miasta.
Zapomniałeś dodać ... forumowe społeczeństwo
Chcę też zwrócić uwagę na fakt, że organizacja tego wyścigu nie leży tylko i wyłącznie w gestii władz miasta i gminy Wieluń. Pełna lista organizatorów tutaj . Zatem trzeba przyjąć, że decyzje co do piątkowego etapu po ulicach Wielunia zapadały w sposób demokratyczny. Burmistrz wykazał się zatem, dużą tolerancją w stosunku do innych. Szanuje demokratyczne zdanie, które jak widać, dla innych jest ważne tylko wtedy, gdy pokrywa się z jego zdaniem i oczekiwaniami
Rybak, próbujesz na siłę coś udowodnić Powodzenia życzę Oczywiście biorę udział w tej "zabawie"
PS. Robienie z wyścigu kolarskiego afery na tle małej polityki, kojarzy mi się z intrygami największej polskiej opozycji Ale ... w końcu to wolny kraj
PS I. Na ulicy Królewskiej były duże ubytki w jezdni, pewnie kiedyś by je załatano. Ale, może to dzięki temu etapowi kolarskiemu zawdzięczamy, że tych dziur nie ma już teraz Czyli znalazłem korzyść
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
ja nie widzę odpowiedzi która byłaby najczęsciej zaznaczana, czyli bardzo zły pomysł z uwagi na wybór dnia (dzien targowy, przed swietami, w godzinach szczytu). Mialem problem z dojechaniem na mecz do pajeczna
Wysłany: 2011-04-19, 12:12
Silvo napisał/a:
ja nie widzę odpowiedzi która byłaby najczęsciej zaznaczana, czyli bardzo zły pomysł z uwagi na wybór dnia (dzien targowy, przed swietami, w godzinach szczytu). Mialem problem z dojechaniem na mecz do pajeczna
Każda okazja do promocji Wielunia jest dobra!
A łatanie dziur w jezdni jest lepsze niż
MALOWANIE TRAWY NA ZIELONO
w latach 70-ych!
Wysłany: 2011-04-19, 12:15
Silvo napisał/a:
Pomógł: 15 razy Wiek: 71 Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 626 Otrzymał 10 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-19, 15:28
Wieluń przygotowany był na ruch samochodowy w latach 70-siątych. Minęło 40 lat i po Kaliskiej prawie jeżdżą TIR-y. Niemieckie (i niektóre miasta polskie) w tym czasie całkowicie wyrzuciły zmechanizowany ruch kołowy z centrum miasta. Dodam, że takie zjawisko w latach 90-siątych nastąpiło w Rosji.
A teraz inny wątek:
Panie Zbyszku Dąbrowny - zamiast blokować drogę nr 8 należało zablokować centrum, Antczak to zrobił i efekt był. Uczmy się od lepszych.
Na dobrą sprawe to ja bym wyrzucił ruch kołowy z centrum, totalny deptak to jest to co pieszochody i rowermany lubią najbardziej.
Pomógł: 3 razy Wiek: 41 Dołączył: 14 Sie 2006 Posty: 300 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-19, 16:11
Czy był to pomysł burmistrza czy też nie - nie jest to dla mnie ważne.Z mojego punktu widzenia,jako że interesuje się sportem (kolarstwem nie szczególnie,ale śledzę wyniki Tour de Pologne oraz Tour de France)wyścig który odbył się w piątek był czymś ciekawym w naszym regionie.Trasa naprawdę fajna i myślę,że była to dobra promocja naszego miasta i regionu.Wiadomo,że w piątek jest rynek i natężenie w ruchu drogowym jest większe.Wyścig był 5 etapowy i właśnie ten etap wieluński przypadł na ten dzień.Plakaty na słupach były,informacja w mediach także.Sam jako,że poruszałem się autem po trasie wyścigu wcześniej zadzwoniłem do Policji i dostałem szczegółowe informacje. Zainteresowanie na placu nie było może duże,ale i tak uważam że fajnie że ten wyścig odbył się.W Wieluniu utarło się,że jak nic się nie dzieje narzekamy,jak jest w końcu coś to i tak znajdujemy powody do narzekań.Taka specyfika naszego miasta Mi się podobało
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 11 Mar 2010 Posty: 37 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-19, 20:14
Pomysł może nie najgorszy, ale jak dla mnie wybór dnia nie był zbyt trafiony. Korki straszne się tworzyły. Poza tym wydaje mi się, że gdyby takie wydarzenie miało miejsce np. w niedziele to raz, że i zainteresowanie byłoby może większe, bo pt część potencjalnych widzów spędziła w pracy, a dwa to pewnie obyłoby się bez większych utrudnień na drogach, jako że ruch znacznie mniejszy
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2011-04-26, 17:51
Podsumowanie krótkie i treściwe.
Imprezy kulturalno-rozrywkowo-sportowe jak najbardziej TAK.
Tylko należy dobrze przemyśleć, w który dzień tygodnia je organizować.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-27, 10:28
Moje spostrzeżenia, po analizie tych cyferek są następujące;
Chcemy aby nasze miasto było promowane, nawet od strony sportowej. Ale musimy się jeszcze nauczyć być cierpliwymi i bardziej wyrozumiałymi do pewnych rzeczy. Jak np. takich, że są imprezy których nie da się przełożyć na takie terminy gdzie wilk był by syty i owca cała Kolarstwo rządzi się specyficznymi prawami, a że my w swoim mieście mamy swój mały klub kolarski, to nie podcinajmy mu skrzydeł dla własnych wygód
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum