A ja trochę z innej beczki - mam TV Samsung UE40D5500 i co muszę kupić żeby mieć internet w tv? Mam router bezprzewodowy do korzystania z internetu w komputerze, wystarczy że kupię taki adapter http://allegro.pl/adapter...3117701423.html i będzie ok?
dislike, nie wiem jak telewizor, ale konsola po wifi śmiga mi wyśmienicie.
Telewizor mam na RJ45.
Nie dopatrywałbym się tutaj jakichś zabobonów typu: po kablu stabilniej, bo widać, że tamtędy płynie informacja
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-03-29, 20:56
Ferbik napisał/a:
dislike, nie wiem jak telewizor, ale konsola po wifi śmiga mi wyśmienicie.
Telewizor mam na RJ45.
Nie dopatrywałbym się tutaj jakichś zabobonów typu: po kablu stabilniej, bo widać, że tamtędy płynie informacja
Nie zabobony, ale w blokach wyciągnięcie stabilnie już kilku Mbps może nie być oczywiste jeśli routerek jest oddalony od telewizora. Niedawno "ratowałem" znajomego, któremu rwał się jutub (wychodziło jakieś 1Mb/s po Wifi). Router był po przeciwnej stronie mieszkania.
Router poszedł bliżej TV, skrętka do TV a adapter WiFi LG do kompa (udało się sterownik zainstalować) - i o dziwo w tą stronę jakby lepiej bity leciały - blisko 10Mb/s deklarowanych przez dostawcę netu.
Wiadomo, że kabel dotrze tam, gdzie zasięg wifi niekoniecznie, ale nie to miałem na myśli. Mówię tu o sytuacji, gdzie sygnał jest dobry - ściągam szybko bez rwań, gram po sieci bez rwań, tak samo, jak na kablu. Różnicy nie widzę.
Mamy już z rok ten TV a dopiero niedawno sobie przypomniałam, że jest możliwość podłączenia go do internetu i teraz myślę co tu zrobić
Może spróbuję z tym kablem, opcja tańsza niż z tym adapterem więc bardziej przystępna Gorzej że trochę tego kabla trzeba będzie przeciągnąć i gdzieś go schować...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum