R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio




Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Sieci wifi w blokach
Autor Wiadomość
dislike 
Przyjeżdża na zakupy


Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 329
Piwa: 19/2
Skąd: hamburg
Wysłany: 2015-01-13, 10:34   Sieci wifi w blokach

Robi się coraz ciaśniej na 2.4, norma to sieci n zajmujące 6 kanałów - masakra. Czasem ledwo działa, nawet nie gdzie kanału zmienić. Też macie takie doświadczenia? Trzeba będzie zutylizować starsze sprzęty i przejść na 5G.
Nawet kablówka jak słyszałem rozważa wycofanie z ofert routerów, zastaną same modemy bez wifi.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
kitor 
Moderator



Pomógł: 27 razy
Wiek: 27
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 1283
Piwa: 38/39
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-01-13, 10:54   

Cytat:
Nawet kablówka jak słyszałem rozważa wycofanie z ofert routerów, zastaną same modemy bez wifi.

Tylko co by to miało dać skoro kupuje się głównie laptopy? Pójdzie sobie taki i router kupi sam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
mcdek 
Ma stragan na targu



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2014
Posty: 600
Piwa: 48/18
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-01-13, 11:40   Re: Sieci wifi w blokach

dislike napisał/a:
Nawet kablówka jak słyszałem rozważa wycofanie z ofert routerów, zastaną same modemy bez wifi.

Kablówka to chyba z innych względów. Ludzie dzielą łącze na kilka mieszkań - bo taniej :wink:
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
dislike 
Przyjeżdża na zakupy


Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 329
Piwa: 19/2
Skąd: hamburg
Wysłany: 2015-01-13, 12:19   

Raczej nie z powodu dzielenia tylko dlatego ze mają dużo reklamacji dot. działania wifi. A jak masz swój router to twój problem.

Nie podzieliłbym się netem z sąsiadami - niech który ściągnie jakieś dziecięce porno albo innego syfu narobi a ja będę miał inwazje mocy bladym świtem. Ni chu...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
inimon 
Słyszał o Wieluniu


Dołączył: 14 Sty 2015
Posty: 5
Skąd: Polska
Wysłany: 2015-01-14, 15:58   

Wiele problemów to zła konfiguracja sprzętu po stronie klienta. Z tym też masz rację każą podpiąć pod kabelek działa a że na wi-fi problem radź sobie sam.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
dislike 
Przyjeżdża na zakupy


Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 329
Piwa: 19/2
Skąd: hamburg
Wysłany: 2015-04-17, 08:01   

Ktoś może polecić sprawdzony router 2.4 + 5 ghz?
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
Ferbik 
Administrator



Pomógł: 143 razy
Wiek: 39
Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 15820
Piwa: 107/205
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-04-17, 21:52   

Neostrada czy zwykły?
Ile kompow na kablu ile na wifi?

A tak wg Twoich wymagań bez moich powyższych pytań:

Z tańszych:
TP-Link TL-WR841N Wireless 802.11n/300Mbps 2T2R router 4xLAN, 1xWAN

Z trochę droższych:
D-Link dir-600

Tplinka mogę Ci na jutro załatwić za 75zł.
_________________
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
   
mcdek 
Ma stragan na targu



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2014
Posty: 600
Piwa: 48/18
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-04-17, 22:26   

Mam używanego dir 600 w szafie. Jak przyślesz kuriera to mogę Ci go odesłać
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
dislike 
Przyjeżdża na zakupy


Pomógł: 2 razy
Wiek: 39
Dołączył: 25 Mar 2012
Posty: 329
Piwa: 19/2
Skąd: hamburg
Wysłany: 2015-04-18, 00:13   

W/w brak pasma 5g. Chodzi o router z WAN rj45 i 2 portami radiowymi (dwupasmowy) - jednocześnie 2.4 i 5G.
Przykład http://www.tp-link.com.pl...odel=TL-WDR4300
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
mcdek 
Ma stragan na targu



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2014
Posty: 600
Piwa: 48/18
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2015-04-18, 00:25   

Jak masz 2,4 to dołącz do niego 5Ghz i uzyskasz dwa pasma. Wyjdzie na to samo i taniej.

W kwestii zrywania połączenia - to niekoniecznie musi być zapchane pasmo. Spróbuj przełączyć z N na starszy tryb b/g.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Acid v 0.4 modified by Nasedo.


Wieluń Forum dyskusyjne
Kontakt z Administracją Forum | Kontakt z właścicielem domeny
Stomatolog Wieluń Sprawdzenie przebiegu BMW | Montaż instalacji gazowych | Skracanie linków | Klinika BMW | Notariusz Włochy BMW SPRAWDZENIE PRZEBIEGU,HISTORIA SERWISOWA BMW