R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:17
Program PiS szansą dla wszystkich
Autor Wiadomość
Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-10-01, 01:11   

red napisał/a:
To pokaż mi chociaz jeden post usunięty z uwagi na niepoprawne politycznie tresci.

Cholernie ciężko jest pokazać coś, czego nie ma...
red napisał/a:
Tylko pierwsze skrzypce musiałoby grac PO. Takie jest moje zdanie.

Nie zapomnę wystąpienia na rynku wieluńskim Lecha Wałęsy
"AWS powinno wygrać te wybory i oddać władzę Unii Wolności - oni się na tym znają..."
Chyba 1996r.
Nieważne jaki był, czy będzie wynik wyborów, ważne żeby rządziło PO, twierdzi red...
Fajne... szkoda, ze nie w dziale humor...
red napisał/a:
Amnie jako młodego człowieka bardziej niz zawartość akt SB czy obrona życia poczetego interesuje to żeby moi rówieśnicy nie wyjeżdzali za chlebem do Irlandii.

A mnie jako Starego interesuje to, żeby nikt w Polsce nie czuł się źle, ani młody, ani Stary, żeby lis nie rządził w kurniku, a świnia nie decydowała za całą owczarnię, w tej roli zdecydowanie bardziej wolę (czy to się komuś podoba, czy nie) - barana.
Postaw piwo autorowi tego posta

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-10-01, 10:44   

red napisał/a:
Dementi napisał/a:
Zatem proszę nie sugerować, że postąpiłem nieuczciwie.
Nigdzie tak nie twierdze. Uważam raczej że pominąłeś pewne niewygodne dla Ciebie fakty.
Zdanie, że "uważasz raczej iż pominąłem pewne niewygodne dla mnie fakty" - jest stwierdzeniem, że postąpiłem nieuczciwie. Resztę tj. dlaczego tak postąpiłem wyjaśniłem wcześniej i to nie było pominięcie niewygodnych dla mnie faktów - po prostu to nie miało znaczenia. :wink:

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-01, 11:23   

Zygmunt Stary napisał/a:
red napisał/a:
To pokaż mi chociaz jeden post usunięty z uwagi na niepoprawne politycznie tresci.

Mozna chociaz napisac o które posty chodziło. Z braku rzeczowej odpowiedzi uważam ze takich nie było.

Zygmunt Stary napisał/a:
Nieważne jaki był, czy będzie wynik wyborów, ważne żeby rządziło PO, twierdzi red...
Fajne... szkoda, ze nie w dziale humor...

Taaaa... A jak Kaczyński woła że swtorzy koalicję z PO ale tylko jak PIS wygra to jakoś Ci to nie przeszkadza.

Dementi napisał/a:
red napisał/a:
Dementi napisał/a:
Zatem proszę nie sugerować, że postąpiłem nieuczciwie.
Nigdzie tak nie twierdze. Uważam raczej że pominąłeś pewne niewygodne dla Ciebie fakty.
Zdanie, że "uważasz raczej iż pominąłem pewne niewygodne dla mnie fakty" - jest stwierdzeniem, że postąpiłem nieuczciwie. Resztę tj. dlaczego tak postąpiłem wyjaśniłem wcześniej i to nie było pominięcie niewygodnych dla mnie faktów - po prostu to nie miało znaczenia.

Postapiłeś tak jak było dla Ciebie wygodniej. Wg Twojej pokretnej logiki (zreszta nie pierwszy raz prezentujesz nielogiczne stanowisko) mozna wybiórczo dobierać pewne fakty dla osiągniecia celu. Sory ale dalsza dyskusja dla mnie w tym temacie jest bezcelowa. Swoja drogą jak Ty możesz układać testy na inteligencję skoro uważasz że nieprawdą jest że "czarne jest czarne a białe jest białe"... Chyba zapatrzyłeś sie w swego guru Kaczyńskiego.

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-10-01, 13:24   

red napisał/a:
Zygmunt Stary napisał/a:
red napisał/a:

Mozna chociaz napisac o które posty chodziło. Z braku rzeczowej odpowiedzi uważam ze takich nie było.
Przyznam, że zacząłem archiwizować strony na których się wypowiadam.

Wcale nie postąpiłem tak jak było dla mnie wygodnie. Czy Red rozumiesz to, że uzasadnienia maniekl'a i majk-el'a nie miały związku ze sprawą i dlatego zostały pominięte? Uzasadnienie majk-el'a pominąłem ponieważ majk-el jest moderatorem, a moderatorzy zazwyczaj nie interweniują w przypadku wypowiedzi innych moderatorów. Dlatego uzasadnienie majk-el'a powinno być wykluczone ze sprawy, bowiem nie jest to żaden dowód.

maniekl natomiast nie określił dokładnie na kogo zamierza głosować, więc to też nie ma najmniejszego związku ze sprawą i również nie jest to żaden dowód. Gdyby maniekl jednoznacznie określi, że odda głos na PiS to z pewnością bym tego nie pominął, jednak to nie zostało określone, bo była mowa też o UPR.
Jedyną osobą, która w sposób jednoznaczny określiła na kogo odda głos i której uzasadnienie zostało usunięte był nijaki dementi...

Jeśli twierdzisz, że moderator interweniuje w przypadku wypowiedzi innego moderatora i nie traktuje jej z pewną pobłażliwością to udowodnij to, bo póki co to Ty prezentujesz nie mające najmniejszego sensu stanowisko. Natomiast co do uzasadnienia maniekl'a to niezdecydowanie nie jest równoznaczne ze zdecydowaniem, więc tutaj nie ma nawet o czym rozmawiać. Nie wiem dlaczego nie chcesz tego zauważyć?

"Chyba zapatrzyłeś sie w swego guru Kaczyńskiego" - proszę nie sugerować nikomu, że jest ślepy, bo w kogoś zapatrzony. To jest bardzo nieuczciwe i charakterystyczne dla ludzi nie mających żadnych konkretnych argumentów. Zapewniam cię, że żadnych klapek na oczach nie mam. Po prostu bardzo rzetelnie i obiektywnie oceniam fakty, a że ta moja ocena nie jest zgodna z sofistyczną oceną dokonaną przez quasi-autorytety w mediach to już inna sprawa...

Krzysztof 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 1/18
Wysłany: 2007-10-01, 17:57   Re: Program PiS szansą dla wszystkich

tomow napisał/a:

(...) Co do PiS-u i jego programu. Post zapraszający na strone internetową miał otworzyć nowy rozdział w tym temacie. Był jak najbardziej z nim związany. Wszystkim prześladowcą Zugmunta Starego, a poczęsci mnie, chociaż myślę, że mamy różne poglądy, proponuje zapoznać się z programem Prawa i Sprawiedliwości, który jest SZANSĄ dla POLSKI.

http://www.pis.org.pl/dok...=partia&iddoc=3
(...)

Dlaczego program PIS-u jest z 2005r. Czy to jest ten sam program, który był stworzony na wybory w 2005r.?

Czy przez dwa lata rządów PIS-u nic się w Polsce nie zmieniło?

Jeżeli tak, to dlaczego mam uwierzyć w ten program, jeżeli przez dwa lata jego "obowiązywania" jest tak jak było wcześniej???

Proszę nie używać koloru czerwonego w swoich postach :arrow: patrz regulamin forum :!:
Zaznaczenia zostały usunięte.
Jaro
Ostatnio zmieniony przez Jaro 2007-10-01, 23:46, w całości zmieniany 3 razy  

red 
Moderator

Wysłany: 2007-10-01, 18:28   

Dementi napisał/a:
red napisał/a:
Zygmunt Stary napisał/a:
red napisał/a:

Przyznam, że zacząłem archiwizować strony na których się wypowiadam.

No i co z tej archiwizacji wynika? Nadal nie doczekalem się chociaz jednej wypowiedzi która została rzekomo usunieta przez moderatora lub administatora z powodów politycznych.

Dementi napisał/a:
Wcale nie postąpiłem tak jak było dla mnie wygodnie. Czy Red rozumiesz to, że uzasadnienia maniekl'a i majk-el'a nie miały związku ze sprawą i dlatego zostały pominięte? Uzasadnienie majk-el'a pominąłem ponieważ majk-el jest moderatorem, a moderatorzy zazwyczaj nie interweniują w przypadku wypowiedzi innych moderatorów. Dlatego uzasadnienie majk-el'a powinno być wykluczone ze sprawy, bowiem nie jest to żaden dowód.

No tak. Dowód jest tylko wtedy kiedy przedstawi go Ziobro i jego psy gończe...
Jakoś Twoja argumentacja do mnie nie trafia. Nikt nie stoi na forum na pozycji uprzywilejowanej. Zdarzało mi się zwracać uwagę nawet adminowi Ferbikowi.
Dementi napisał/a:
Jedyną osobą, która w sposób jednoznaczny określiła na kogo odda głos i której uzasadnienie zostało usunięte był nijaki dementi...

Powiedziałem wyrażnie że każdy dopisek który pojawi sie koło nazwy partii będzie przeze mnie usuwany. Raz już Ci tłumaczyłem dlaczego spotkalo to jak na razie tylko Ciebie i nie mam zamairu sie powtarzać. Wpisałes sie PO moim poście i to tyle w temacie. Jeśli tego nie rozumiesz to przeczytaj moje uzasadnienie raz, drugi, trzeci, do skutku...
A ja nie to po wyborach zgłoś się do Ziobry żeby mnie za to zamknął.
Dementi napisał/a:
Jeśli twierdzisz, że moderator interweniuje w przypadku wypowiedzi innego moderatora i nie traktuje jej z pewną pobłażliwością to udowodnij to, bo póki co to Ty prezentujesz nie mające najmniejszego sensu stanowisko.

Jak mam udowodnić że nie jestm wielbłądem? Pomyś może zanim cos napiszesz. To może Ty udowodnij że moderatorzy są lepiej traktowani niz inni użytkownicy?

Dementi napisał/a:
Natomiast co do uzasadnienia maniekl'a to niezdecydowanie nie jest równoznaczne ze zdecydowaniem, więc tutaj nie ma nawet o czym rozmawiać. Nie wiem dlaczego nie chcesz tego zauważyć?

Dla Ciebie klamstwo Kaczyńskiego jest równoznaczne z prawdą więc nie wiem czy jest sens dyskusji :D
Dementi napisał/a:
Po prostu bardzo rzetelnie i obiektywnie oceniam fakty, a że ta moja ocena nie jest zgodna z sofistyczną oceną dokonaną przez quasi-autorytety w mediach to już inna sprawa...

No tak... Nikt nie ma racji tylko Ty. A reszta jest zmanipulowana przez układ... Typowy pogląd PISu. Żadne autorytety sie dla was nie liczą. Wałęsa, Bartoszewski,. sędziowie Trybunału Konstytucyjnego... Przeciez i tak "najwyższym" :D autorytetem jest Kaczyński & Kaczyński.
Dementi, jeśli nadal masz zamiar pisac takie bzdury to to chyba będzie mój ostatni post w polemice z Tobą. Nie mam czasu odpisywać na zarzuty że kłamstwo jest prawdą a moderatorzy nie edytuja postów moderatorów lub osób które maja nieokreslone poglądy polityczne. Szkoda życia na takie pierdoły. Nie liczę na to że zmienisz zdanie ale że może choć trafi do Ciebie że ktoś może mieć inne niż Ty poglądy.

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-10-01, 18:49   

Red - widzę, że raczej do porozumienia nie dojdziemy. Nie wiem dlaczego nie spodobało Ci się moje uzasadnienie mówiące pokrótce dlaczego zagłosuję na PiS? Mogę przypuszczać, że powód był polityczny, ponieważ wcześniej żadne uzasadnienie nie zostało usunięte. Co do tego, że mod traktuje z pewną pobłażliwością wypowiedzi innego moda to chyba jest to oczywiste i nie mam zamiaru udowadniać, że białe jest białe. Z archiwizacji wynika to, że jak ktoś usunie post, a następnie będzie kazał wskazać "choć jeden usunięty post" to ten post mu wskażę... :wink:

Odnośnie autorytetów to sprawa jest trochę skomplikowana. Dla mnie Wałęsa nie jest żadnym autorytetem, bo sobie kiedyś przypadkiem obejrzałem film pt. "Plusy dodatnie, plusy ujemne". Bartoszewski to trochę inna sprawa i przywykłem nie komentować wypowiedzi tego pana z uwagi na to, że przy okazji porusza się pewne drażliwe kwestie. Jeśli chcesz sobie przeczytać coś o Bartoszewskim to zajrzyj sobie tutaj. . Odnośnie TK to masz i poczytaj sobie: Trybunał Ludu
Pewnie na czytanie nie masz czasu, a szkoda! :P

Pozdrawiam :smile:

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-01, 18:50   

Realizacja programu jest w toku. Widać, że go nawet nie przejrzałeś. Program daje szansę wszystkim. Byłoby idiotyzmemgdyby powstał nowy program z tymi samymi założeniami.

Krzysztof 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2007-10-01, 18:58   

tomow napisał/a:
Realizacja programu jest w toku. Widać, że go nawet nie przejrzałeś. Program daje szansę wszystkim. Byłoby idiotyzmemgdyby powstał nowy program z tymi samymi założeniami.

To w takim razie poproszę o wskazanie tej realizacji, bo ja jakoś tego nie widzę.

red 
Moderator

Wysłany: 2007-10-01, 19:54   

Dementi napisał/a:
Nie wiem dlaczego nie spodobało Ci się moje uzasadnienie mówiące pokrótce dlaczego zagłosuję na PiS?

Juz pisałem i N-ty raz nie bede sie powtarzał - Twój wpis pojawił sie po moim ostrzeżeniu i uznałem że wczesniejszych wypowiedzi nie bede zmieniał a pózniejsze tak. Możesz uważac to za działanie polityczne jak chcesz.

Dementi napisał/a:
Co do tego, że mod traktuje z pewną pobłażliwością wypowiedzi innego moda to chyba jest to oczywiste i nie mam zamiaru udowadniać, że białe jest białe.

Dla mnie nie jest ale nie mam zamiaru tracić czasu na dalsza polemike. Wielu moderatorów nawet nie zna sie osobiście.

Dementi napisał/a:
Pewnie na czytanie nie masz czasu, a szkoda!

Czasu mam mało ale postaram się go znależć.

Krzysztof 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2007-10-02, 07:48   

Jaro, przepraszam.

Cytowałem wypowiedź tomow, w której Ferbik troszkę "pobuszował", i nie zwróciłem na to uwagi.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-02, 22:09   

onet napisał/a:
Premier: nie mam prawa jazdyPremier pytany przez dziennikarza czy zna z autopsji problemy kierowców z drogami i czy ma prawo jazdy odpowiedział: - To mnie pan złapał. Z bólem przyznaję, że nie mam. Być może kiedyś zrobię, ale mam już swoje lata.
Według premiera brak prawa jazdy nie przeszkadza w poznaniu problemów kierowców. - Budowa dróg biegnie zgodnie z planem. Na 500 km trwają roboty. Plony będą zbierane w latach 2010-2012 - mówił Jarosław Kaczyński.

Mamy premiera z XIX wieku :P Brak prawa jazdy nie przeszkadza w poznaniu problemów kierowców - owszem, można mieć zabrane :P ale borykać się z trunościami na drogach. Szkoda, że remonty dróg zaczęto realizować przed wyborami, a nie zaraz po nich.
Panie premierze a ma pan chociaż kartę rowerową? :P

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-10-03, 08:47   

Ferbik napisał/a:
Panie premierze a ma pan chociaż kartę rowerową? :P
Moja ukochana żona też nie ma prawa jazdy - i co z tego? :neutral:

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-03, 08:49   

Dementi napisał/a:
Moja ukochana żona też nie ma prawa jazdy - i co z tego?

Twoja żona nie jest premierem, nie podejmuje decyzji związanych z drogami w Polsce. To z tego. Idiotyczne porównanie.

Dementi 
Dojeżdża PKSem
Bandyta z lasu

Wysłany: 2007-10-03, 09:31   

Ferbik napisał/a:
Dementi napisał/a:
Moja ukochana żona też nie ma prawa jazdy - i co z tego?

Twoja żona nie jest premierem, nie podejmuje decyzji związanych z drogami w Polsce. To z tego. Idiotyczne porównanie.
To z tego, że się orientuje jak to wygląda, choć to nie jej sprawa.

To czy masz prawo jazdy nie ma żadnego znaczenia. Można znać się na historii nie będąc historykiem, można być zorientowanym w sprawach związanych z seksem nie będąc seksuologiem, można znać się na lotnictwie nie będąc pilotem et cetera, et cetera. Poza tym to żaden nawet zawodowy kierowca nie orientuje się w sytuacji na drogach całej Polski. Spora część kierowców ma to do siebie, że zawsze lubi się przechwalać - wiadomo każdy jeździ najlepiej - i stąd biorą się np. wypadki. Jeśli masz prawko i jeździsz sobie np. po Łodzi to skąd masz wiedzieć jak wygląda sytuacja w Warszawie, albo Wrocławiu? Do tego potrzebni są doradcy i Premier takich doradców ma, więc to czy ma prawko czy go nie ma jest bez najmniejszego znaczenia. Oczywiście, że dla wszystkich nieomylnych i arcyoświeconych przeciwników Premiera to, że ktoś nie ma konta w banku, prawa jazdy etc. jest dowodem na to, że taka osoba musi być zaraz zacofana, niedouczona i tak dalej. Śmieszne to...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi