R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: ourson
2008-06-04, 16:37
Forum Młodych PiS
Autor Wiadomość
Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-10-30, 12:18   

tomow napisał/a:
Mateusz ty byś swoich rodziców sprywatyzował!

Nie wiem co Ci działacze PiS robią na spotkaniach z młodzieżówką...

Weź się walnił w czoło, bo mając 17 lat wypisujesz głupoty. Jak ci przyjdzie pracować legalnie albo założyć własną firmę, to będziesz się zastanawiał, gdzie jest moja pensja(50% które państwo zabiera).

Z PiSem Polska Europy tygrysem !! :lol:

Jedyny "+" dla PiS to proamerykańska polityka, ale duży "-" jaki zarobili ostatnio to Traktat Reformujący(konstytucja europejska). O socjaliźmie nie będe ci nic pisał - Nie warto, bo swoją wiedzę opierasz tylko na tym co mówił ci działacz PiS i tego trzymać się będziesz, pomimo tego że każdą teorie/bajeczkę socjalistyczną obalę ci na miejscu. Ja akurat trochę książek o ekonomii przeczytałem, a później znalazłem właściwe poglądy polityczne i proponuje Ci zrobić to samo - Najpierw książki, mam nadzieję że nie zaliczasz się do 75% Polaków którzy nie czytają żadnych książek ??

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-10-30, 13:59   

Cytat:
Wełna: prokuratura szukała »haków« na politycznych przeciwników
Błędy w postępowaniach i kierowanie śledztwa na poboczne tory zarzucił swoim przełożonym krakowski prokurator Marek Wełna, znany z walki z mafią paliwową. Reporterzy RMF FM dotarli do jego pisma do ministra sprawiedliwości. W dokumencie z marca zeszłego roku Wełna tłumaczy powody swojej rezygnacji z kierowania specjalnym zespołem śledczym.
Prokurator Wełna sugerował, że kierownictwo prokuratury kierowało śledztwa na poboczne tory. Krytykował swych szefów za to, że zlecali czasochłonne analizy. Jak pisał, "ich przydatność dla efektywnego wykorzystania w procesie jest co najmniej dyskusyjna". Przydatne były za to do niszczenia politycznych przeciwników. Dotyczy to spraw, gdzie pojawiali się politycy lewicy, m.in. Jacek Piechota, Jolanta i Aleksander Kwaśniewscy, Józef Oleksy czy brat Leszka Millera.

Wg informacji RMF FM, prokuratorzy ze specjalnego zespołu ds. mafii paliwowej większość czasu poświęcali na opracowywanie tych analiz. I tak np. do jednego z prokuratorów dzwonił przełożony i prosił, by zebrać wszelkie wątki, w których występował Jacek Piechota. Śledczy zostawiał swoją pracę, by przez kilka dni analizować dziesiątki tomów ze śledztwa, szukając materiałów związanych z tym liderem lewicy.

Marek Wełna zasłynął jako zaciekły wróg tzw. mafii paliwowych. Odkrył między innymi, że w praniu pieniędzy z przestępstw paliwowych brali udział wojskowi, a mafia miesza paliwa m.in. w bazach wynajmowanych od armii. Po rezygnacji jego kariera załamała się, przestał kierować zespołem, a później w ogóle odsunięto go od śledztwa w sprawie mafii paliwowej.

Walka z korupcją, tak? JEDNO WIELKIE BAGNO! :evil: :evil: :evil:
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."
Postaw piwo autorowi tego posta

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-30, 14:36   

tomow napisał/a:
W mnojej szkole w programie "Młodzi głosują" poparło ich około 70 młodych ludzi.
do której chodzisz szkoły, jeśli można wiedzieć

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-30, 16:59   

Co do pana byłego burmistrza A. to jest już osobą skazaną za oszustwa.

Nie wiem o co chodzi z tymi działaczami PiS-u w Wieluniu? Proszę podać przykład.

To jest mało ważne do której szkoły chodzę. Na PiS w mojej szkole głosowało 33% wszystkich głosujących uczniów. Na PO 40%. Nikt mi nie wmówi, że PiS nie jest popierany przez młodych ludzi. Z PO jest inna sprawa. Ich główne zadanie do krytyka rządu, a to odpowiada młodym ludziom, tym głównie buntownikom.
Z punktu widzenia socjologicznego odrzucenie wartości uznawanych przez społeczeństwo i zastąpienie ich czymś nowym jest charakterystyczne dla młodych ludzi. Wartości takie jak chrześcijaństwo, czy społeczna sprawiedliwość i przestrzeganie prawa są łamane przez młodych. I to, że PO podoba się młodym jest wynikiem pewnego rodzaju buntu przeciwko ustalonym normom. Internalizacja tych ludzi nie wynika z wiedzy na temat poszczególnej partii, lecz dzięki poznaniu jej krytycznego stanowiska, m. in. na billboardach i w telewizji. Zwykła socjotechnika.

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-30, 17:22   

Cytat:
Z punktu widzenia socjologicznego odrzucenie wartości uznawanych przez społeczeństwo i zastąpienie ich czymś nowym jest charakterystyczne dla młodych ludzi. Wartości takie jak chrześcijaństwo, czy społeczna sprawiedliwość i przestrzeganie prawa są łamane przez młodych
Słuchaj, są młodzi ludzie (np. ja), którzy wcale się nie buntują, są katolikami, nie łamią prawa i głosowali na PO. Nie uogólniaj...

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-30, 20:14   

To jest przykład socjologiczny. Tego nikt nie powinien przyrównywać do siebie. Socjologia tyczy się ogółu. Mam nadzieje, że zainteresowałeś się wcześniej programem. Ja tam pisałem o ludziach zmanipulowanych socjotechnicznie i społecznie. To nie jest sprawa tego czy ta partia ogólnie jest dobra, czy jest zła. Chodzi o to, że trzeba wiedzieć, która partia jest najbliżej naszych przekonań. Jeśli jesteś katolikiem to powinienieś wiedziec, ze PO pokorą i pobożnością nie grzeszy.

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-30, 21:11   

tomow napisał/a:
Co do pana byłego burmistrza A. to jest już osobą skazaną za oszustwa.

Nie wiem czy jest już ostateczny prawomocny wyrok. Nie śledziłem sprawy więc nie mam 100% pewności jak to było. Nie wiem też czy Ty wiesz czy tylko powtarzasz znane frazesy. Ale ja nie znając pełnego obrazu sprawy byłbym ostrożny w takich sądach. Nie chce uchodzic za adwokata byłego burmistrza ale wydaje mi się że nie ma prawomocnego wyroku ponieważ wtedy straciłby mandat radnego.

tomow napisał/a:
Jeśli jesteś katolikiem to powinienieś wiedziec, ze PO pokorą i pobożnością nie grzeszy.

Dobrze że PiS grzeszy pokorą...

A co ma kwestia wiary do wyborów? Ja jestem za oddzieleniem państwa od kościoła. Bo jesli pobozność PiS ma oznaczać chodzenie na smyczy pana Rydzyka to ja dziękuję za takie wzorce...

Co do wieluńskich polityków PIS poczytaj sobie trochę TUTAJ

cogito 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 12/4
Wysłany: 2007-10-30, 21:36   

Tomow, Twoim zdaniem wszyscy zostali zmanipulowani i dlatego PiS przegrał. Taki niby ogólnokrajowy spisek przeciwko PiS.
Tylko PiS i katolicy mają wyłączność na prawdę, mają zasady, są pokorni i pobożni. I tylko PiS ma program przyszłościowy dla państwa.

A wiesz, co mówisz i o czym mówisz?

Użyłeś słowa manipulacja. To bardzo podobne do indoktrynacja. Jedno i drugie przewraca w głowie.
Zauważ więc, że od wprowadzenie Konkordatu "czarni" zawłaszczają wszystkie sfery naszego życia. Są wszędzie. W instytucjach, urzędach. Począwszy od żłobka, poprzez przedszkole i szkołę sączą w młode umysły jad, który zabija ludzki rozum. Robia to z premedytacją i wiedza co robią.
Ważne, aby tak ukształtować młodego człowieka, aby był posłuszny swojemu guru. Później już idzie łatwo. Tak ukształtowany osobnik jest ślepo posłuszny i nie jest w stanie odrożnić prawdy od fałszu. I o to właśnie chodzi. Zniszczyć w człowieku samodzielne myślenie.

Tomow, czy rozumiesz coś z tego, co napisałem? Jeżeli nie, to znaczy, że już nie myślisz.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-30, 23:09   

Twój nich nijak się ma do tego co sobą reprezentujesz. Jeśli robisz z Kościoła Katolickiego sekte to jesteś bezrozumnym człowiekiem, który nic na ten tamat nie wie.

Co do pana A. Jest skazany prawomocnym wyrokiem sądu.

Nie sądzę, że przez to PiS przegrał. Porażka leży w tym, że wszyscy zwolennicy PO poszli do wyborów. I nie zaprzeczysz temu, że dużo ludzi robiło to bo miało dość tego co słyszeli w telewizji. Ja szukałem faktów. I je znajdowałem. Minister Ziobro do końca utwierdził mnie w moich przekonaniach, gdy tak szybko i jasno została wyjaśniona sprawa przecieku i doktora G. Za nimi mówią fakty.

bob_mistrz 
WIELUNIAK
Skowyrny

Piwa: 9/14
Wysłany: 2007-10-30, 23:17   

tomow napisał/a:
Jeśli jesteś katolikiem to powinienieś wiedziec, ze PO pokorą i pobożnością nie grzeszy.

Jeśli jesteś katolikiem to powinieneś zagłosować na jedyną słuszną partię polityczną będącą pacynką potrząsaną przez największego sekciarza i pseudokatolika w Polsce... Maybachmana Rydzyka...

tomow napisał/a:
Z PO jest inna sprawa. Ich główne zadanie do krytyka rządu, a to odpowiada młodym ludziom, tym głównie buntownikom.

To chyba się troszkę teraz zmieni :) Bo oczywistą oczywistością jest, że nie będą krytykować samych siebie... Zobaczysz co zrobi teraz twój pis... Już tworzą rząd cieni...asów...

Wiesz młodym ludziom nie chodzi tylko o bunt... Oni są przerażeni wizją powrotu do przeszłości... Metody policyjne, państwo policyjne, zawłaszczanie władzy, próby upolitycznienia i centralnego sterowania wszystkim, co może się przydać... Ja się tak zastanawiam, czy przypadkiem oni nawet własnej matki nie podsłuchiwali...

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-10-30, 23:18   

tomow napisał/a:
Twój nich nijak się ma do tego co sobą reprezentujesz. Jeśli robisz z Kościoła Katolickiego sekte to jesteś bezrozumnym człowiekiem, który nic na ten tamat nie wie.

Jak ja lubię, kiedy człowiek który nie może sobie legalnie kupić przysłowiowego piwa chce pouczać i karcić innych, którzy mają za sobą bagaż doświadczeń i przeżyć oraz swoje zdanie, które wypracowali sami.
tomow napisał/a:
Porażka leży w tym, że wszyscy zwolennicy PO poszli do wyborów

Jestem za LiD, głosowałem na PO. Takich jak ja jest wielu. Nie jestem zwolennikiem PO. Bzdury pleciesz.
tomow napisał/a:
Ja szukałem faktów. I je znajdowałem. Minister Ziobro do końca utwierdził mnie w moich przekonaniach, gdy tak szybko i jasno została wyjaśniona sprawa przecieku i doktora G. Za nimi mówią fakty.

Chyba Fakt :>

bob_mistrz 
WIELUNIAK
Skowyrny

Wysłany: 2007-10-30, 23:27   

tomow napisał/a:
Minister Ziobro do końca utwierdził mnie w moich przekonaniach, gdy tak szybko i jasno została wyjaśniona sprawa przecieku i doktora G. Za nimi mówią fakty.

Minister Ziobro jest kiepściutkim fachowcem, ma beznadziejne notowania w środowisku... Jeszcze jemu dobiorą się do kuperka za kilka spraw, już niedługo...
dla mnie ktoś kto jest po aplikacji prokuratorskiej, uważa się za jakiś autorytet w dziedzinie prawa (chociaż bezzasadnie i tylko on sam) i myli tak podstawowe pojęcia jak nazwanie czynu Prezydenta Krakowa zbrodnią a potem stwierdza, że to występek a potem jeszcze się zastanawia to dla mnie to jest żenujące.... Jedno co ma dobre to swoich PRowców...

red 
Moderator

Piwa: 68/22
Wysłany: 2007-10-30, 23:46   

tomow napisał/a:
Jeśli robisz z Kościoła Katolickiego sekte to jesteś bezrozumnym człowiekiem, który nic na ten tamat nie wie.

Nigdzie nie było takiego sformułowania. Trzymajmy sie faktów !

tomow napisał/a:
Co do pana A. Jest skazany prawomocnym wyrokiem sądu.

Sprawdze i się ustosunkuje.

tomow napisał/a:
Minister Ziobro do końca utwierdził mnie w moich przekonaniach, gdy tak szybko i jasno została wyjaśniona sprawa przecieku i doktora G. Za nimi mówią fakty.

No właśnie chyba obydwie sprawy nie zostały jeszcze jasno wyjaśnione.

Co do ministra Ziobry to jest on moim zdaniem troche narwany w tym co robi. Notowania w srodowisku prawniczym ma kiepskie - po części za sprawą swoich rewolucyjnych pomysłów które nie podobają się części środowiska. Dla mnie kuriozum sa wypowiedzi Ziobry (i niektórych inny polityków PIS) poddających w watpliwość kwalifikacje sędziów Trybunału Konstytucyjnego.
Ale jedno trzeba Ziobrze przyznać - specjalistów od PR ma dobrych.

bob_mistrz 
WIELUNIAK
Skowyrny

Wysłany: 2007-10-30, 23:50   

red napisał/a:
Dla mnie kuriozum sa wypowiedzi Ziobry (i niektórych inny polityków PIS) poddających w watpliwość kwalifikacje sędziów Trybunału Konstytucyjnego.

Oj tak tak dobrze, że mi przypomniałeś... Jak usłyszałem pierwszy raz stwierdziłem, że może chłopak za bardzo się rozpędził... ale potem to już... nawet brak mi słów...

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-10-31, 17:51   

Dlaczego ustosunkowujecie się tylko i wyłącznie do słów ministra i jego roli wśród prokuratorów? To jakim jest człowiekiem pokazują fakty. Przyjrzyjmy się temu co zdziałał:
- sądy 24-godzinne
- zaostrzenie kodeksu karnego i zreformowanie systemu prawnego
- informatyzacja sądów
- obniżenie opłat notarialnych
- początek reformy więziennictwa, m. in. kary weekendowe
- projekt kodeksu prawa w którym była miedzy innymi mowa o odbieraniu majątku zdobytego na przestępstwach, mimo tego na kogo był on zapisany
-wygrał wybory w Krakowie. To znaczy, ze ma olbrzymie poparcie społeczne

Co do tego Kościoła katolickiego, to jest jasną sprawą. Z tego co napisałeś to tzw. czarni, czyli księża robią pranie mózgu młodym, a to jest charakterystyczne dla sekt.

Ferbik Ciebie nie rozumiem! Z tego co piszesz to wynika, że głosowałeś przeciwko PiS-owi, a nie na PO. Twój głos był wyrazem buntu i niezadowolenia, które wcisły Ci media. Nie wiem kto tu jest bardziej dojrzały. Prosze nie żartować sobie ze mnie tylko dlatego, że jestem młodym człowiekiem. Wiek nie znaczy o doświadczeniu i mądrości życiowej. Wtrącając tak niemerytoryczne i bezsensowne sformułowanie na temat mojego wieku pokazuje, ze ty jesteś tego odpowiednim przykładem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi