Nie chce mi sie sorry . Powiem tylko tyle: Kiedys lubilem ta pizzerie ze wzgledu na duza pizze, ale jak w trakcie konczenia jedzenia Jej reszta stawala sie niedozjedzenia czyt. ciasto i to cos na pizzy to zmienilem mocno zdanie nt pizzy tam.
Ja mowilem o La Spezii. Ludzie.. EOT z mojej strony.
Wiem, że mówisz o La Spezi , ale temat brzmi "Pizzerie w Wieluniu" dlatego pisałam o Lataki
A co do La Spezi to hmmm średnio mi smakuje pizza stamtąd, ale nie jest taka najgorsza
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-07-13, 23:56
Acree napisał/a:
Cytat:
La Spezia? Tam to chyba tylko samobojcy jedza.
Hę,? Czemu?
Możesz przybliżyć mi tę kwestię?
No właśnie, szanuje Twoje zdanie że nie lubisz tej pizzerii ale ja osobiście nie raz tam bywam i nie raz też zamawiam pizze i nie mam żadnych uwag zarówno jak i "na miejscu" tak i "na telefon" jak najbardziej polecam.
Latakia - błąd połączenia - nie można się dodzwonić
La Spezja - błąd połączenia, po pół godzinie się udało, jednak usłyszałem, że na pizzę trzeba czekać półtorej godziny. Podziękowałem
Big Buffallo - nie odbierają telefonów, nie pierwszy raz zresztą.
Venecja - telefon wyłączony, również nie pierwszy raz.
Zrobię sobie kanapki...
Nie wiem jak inni, ale ja po kilku próbach po prostu wsiadłabym w samochód i pojechała po pizze, dla mnie to nie problem. Swoją drogą ja rozumiem co to znaczy opór ludzi dlatego w takie dni, jak mówi Red nie dziwi mnie to że trzeba czekać 1,5, trudno przecież każdy ma tylko 2 ręce. Poza tym zawsze można samemu zrobić sobie pizze, co tez nie należy do rzeczy najtrudniejszych.
Nie wiem jak inni, ale ja po kilku próbach po prostu wsiadłabym w samochód i pojechała po pizze, dla mnie to nie problem.
Nie jest problemem, jeśli aktualnie ma się czym pojechać. Skoro pizzerie mają takie oblężenia w weekendy, to nie rozumiem podejścia właścicieli, że nic z tym nie robią. Przecież to dodatkowy pieniądz. Rozumiem, że weekend zarabia za cały tydzień, ale nie na tym rzecz polega, że skoro jest coś takiego jak dowóz, nie można z tego skorzystać.
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2008-07-14, 19:50
Basia napisał/a:
Nie wiem jak inni, ale ja po kilku próbach po prostu wsiadłabym w samochód i pojechała po pizze
Ferbik napisał/a:
......ale nie na tym rzecz polega, że skoro jest coś takiego jak dowóz, nie można z tego skorzystać.
No właśnie, skoro jest opcja „dostawa do domu klienta” i numer kontaktowy pizzerii, a w większości ulotek reklamowych podawany jest nawet czas dostawy, to nietaktem jest niespełnienie żądań klienta. A już kwalifikuje się do napiętnowania fakt nie odbierania telefonów, bądź całkowite ich wyłączanie, tylko dlatego że w danym momencie nie są w stanie sprostać zamówieniom. Czysta kultura zachowania wymaga odebrać telefon, i wyjaśnić że dostarczenie pizzy z racji dużej ilości zamówień jest niestety niemożliwe w najbliższym czasie. Wtedy jestem w stanie zrozumieć problem, bo przepustowość każdej pizzerii jest jaka jest. A to o czym pisze Ferbik, to nic innego jak „olewanie” klienta.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Wypowiem sie tylko w imieniu swojego lokalu:
Niegdy nie ma miejsca sytuacja nieodbierania telefonu albo też jego wyłaczenie. Czasami z roztargnienia zdarza się nie rozłaczenie połaczenia po rozmowie i to chyba może byc jedyne przewinienie. Zawsze przy dużym ruchu każe odbierac telefony i tłumaczyc ludziom (z róznym skutkiem) że niestety dowóz potrwa sporo dłużej.
Za inne lokale nie ręcze.
miko: Zapweniam, ze nie kazdy klient jest w stanie zrozumiec, ze dowoz pizzy bedzie dopiero za godz/poltorej. Dlatego lepiej wtedy wylaczyc telefon niz sluchac obelg przez niego.
Ostatnio miaem "przyjemność" przeprowadzenia takiej rozmowy:
Klient - Dowozicie jeszcze pizze?
Ja - Niestety już nie ponieważ jest po godzinie 23 a dowozy przyjmujemy tylko do 23ej.
Klient - To po ch.. odbierasz telefon?
Zainteresowanym wyjaśniam - telefon odbieram po 23ej dlatego, że wiele osób zamawia pizze po to żeby po nia samemu przyjechać i nie czekac w lokalu tylko odebrac ja gotową.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum