Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-25, 21:23 Nabór do młodzieżówki PiS-u
Jestem członkiem Forum Młodych PiS. Młodzieżówka planuje założyć swój oddział w Wieluniu. Wszysrkich zainteresownanych proszę o kontakt na adres tomow@onet.eu
tomow:
Myslę, że trochę mądrych młodych ludzi popierających program PiS, się w Wieluniu znajdzie, ale czy będą oni gotowi popierać sam PiS.
Czy może Prawicę Rzeczypospolitej?
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-26, 09:53
Zygmunt Stary napisał/a:
Czy może Prawicę Rzeczypospolitej?
Zygmunt nie żartuj - dla mnie to fanatycy religijni. Rozdział Kościoła od państwa nastąpił np we Francji 100 lat temu. A u nas ? W dzisiejszych czasach na Zachodzie Polska wzbudza politowanie i śmieszność, a na Wschodzie niechęć i wrogość, bo prawosławie czuje się w ten sposób zagrożone. Nie wspominając już o dokumencie papieskim o jedynie słusznej religii na świecie, mającej wyłączność na zbawienie duszy ludzkiej...
Panowie pokroju Jurka, czy Zawiszy powinni założyć zakon. Nie chcę żyć w kraju w którym ktoś będzie decydował za mnie co jest dobre a co złe wedle swojego skrajnie katolickiego światopoglądu.
Ferbik(Przeczytaj proszę wszystko co napisałem, żebyśmy się zrozumieli)
Nie to że popieram PiS... Ale sama logika podpowiada, że PiS dobrze zajmuje się polityką zagraniczną. Mianowicie:
Jeśli wrogowie Polski czyli Berlin(Rząd Niemieckiej Republiki Federalnej na czele z Panią Merkel) i Moskwa(Putin i cały parlament rosyjski wraz z "niezależną" prasą) krytykują Kaczyńskich na każdym kroku, to wynika z tego to, że Kaczyńscy dbają o interesy Polskie na arenie międzynarodowej. A kwestię Pani Fotygi pomijam, dlatego że ona sama w sobie jest chyba dziwna, ale postępuje zgodnie z tym czego sobie życzy prezydent lub/i premier.
Wracając do tematu... Pewnie już widzę dziesiątki, setki młodych ludzi, którzy rejestrują się w młodzieżówce PiS-u, aby się od czasu do czasu najeść na spotakaniach, związąć się z jakąś dużą partią i liczyć na to, że dostaną się do władzy na szczeblu choćby lokalnym albo nawet jako poseł do sejmu. (Karierowicze)
Mówiąc prościej: PIS jak i większość partii są nastawione na 2 rzeczy: zdobywanie elektoratu na wszelkie sposoby, żeby się tylko dostać do władzy i trwać przy korycie. Kolejna rzecz to robienie pieniędzy na polityce, bo takie partie to istne maszynki do zarabiania pieniędzy. Zwłaszcza że połowa pieniędzy w Polsce przepływa(niestety) przez ręce polityków, co daje naprawdę spore możliwości do nadużyć. (Jakbyś mógł ukraść np. 5 tysięcy i wiedzialbyś, że przyłapanie Cię na tym jest tak prawdopodobne, jak 6 w Toto Lotku, to czy zaryzykowałbyś?? Większość polityków i spora część ludzi na pewno by skorzystała z tego.)
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-26, 10:19
Mateusz napisał/a:
Jeśli wrogowie Polski czyli Berlin(Rząd Niemieckiej Republiki Federalnej na czele z Panią Merkel)
Mateusz dałeś się sprowadzić na tor myślenia Kaczyńskich. Jakim wrogiem? Wszystkie te zagrożenia powstały w tych 2 malutkich główkach po to by mieć jakieś argumenty dla ludu. Byłem niedawno w Niemczech i naprawdę mile się zaskoczyłem podejściem Niemców do Polaków. Przyznam jedynie że Kaczyńscy są tam pośmiewiskiem - w radio co chwilę były żarty na temat kartofelków
Pamiętaj że trzeba znać swoje miejsce w szeregu i nigdy nie będziemy równymi partnerami wobec Niemiec ani Rosji. Obrażanie się z tego powodu niczego nie zmieni - co najwyżej możemy pogrążać się jeszcze bardziej.
Mateusz, za Administratorem. Dodam jeszcze do tego, że to właśnie PiS i jemu podobni twierdzą, że mamy wrogów w Niemcach i Rosjanach, że śmieją się z nas na każdym kroku. Szkoda, że nie zauważasz tego, że Polacy też się śmieją z Kaczyńskich.
A na koniec dodam szczyt bezczelności: zagłosować na Kaczyńskich i wyjechać z kraju.
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 25 Sie 2007 Posty: 525 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2007-08-26, 11:07 Oj panowie!
Głównie do Ferbika. Nie wiem kto ci w głowie namieszał, że takie bzdury pleciesz. Nie widzisz, że Niemcy i Rosjanie plują nam w twarz? Rosja nakłada embarga, a Niemcy chcą z Rosjanami budować gazociąg nad nie Bałtyku, żeby pominąć Polskę. To jest jasne, że trzeba być do nich nastawionym bardzo twardo. Nie możemy się podkładać. Musimy układać stosunki partnerskie z tymi krajami, bo mamy podobne możliwości, obszary, a do tego Polska jest lepszym terenem dla inwestorów niż Rosja czy Niemcy. Chcą nas sobie podporządkować. To jest niewyobrażalne.
W tej chwili pPolska polityka zagraniczna jest nastawiona na partnerstwo w UE i bliski sojusz z Amerykanami. To jest dobra droga.
A pani Fotyga jest niezwykle wykształconym poliglotą, który potrafii dbać o interesy Polski na arenie międzynarodowej.
Szczyt w Brukseli jeśli się nie myle i postanowienia niekorzystne dla Polski. Ścisle kontakty gospodarcze z Rosją, które też nie służą Polsce. Nieprzychylność prasy niemieckiej dla Polskiego rządu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum