R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:18
Nabór do młodzieżówki PiS-u
Autor Wiadomość
tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-25, 21:23   Nabór do młodzieżówki PiS-u

Jestem członkiem Forum Młodych PiS. Młodzieżówka planuje założyć swój oddział w Wieluniu. Wszysrkich zainteresownanych proszę o kontakt na adres tomow@onet.eu
Postaw piwo autorowi tego posta

zibik3033 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-08-25, 21:27   

wyrazy współczucia no i powodzenia

jenusia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Pomogła: 18 razy
Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 2007-08-25, 21:50   

zibik3033 napisał/a:
wyrazy współczucia no i powodzenia

buehehe dokładnie :) Przykro mi, niestety się nie zapiszę :p

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-08-25, 22:53   

Precz z socjalizmem :!: Kaczyńskich popieram jedynie jeśli chodzi o polityke zagraniczą, zresztą ja tam mam lepszą partię niż PiS - UPR.

*zagraniczną
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2007-08-26, 08:28, w całości zmieniany 1 raz  

zwyczajna 
WIELUNIAK

Pomogła: 32 razy
Piwa: 25/43
Wysłany: 2007-08-26, 08:07   

weeeeee, PIS już pokazało co potrafi,ośmieszać i robić z Polaków idiotów....mam nadzieję ze w Wieluniu nie znajdziecie chętnych dużo....

Zygmunt Stary 
Wieluniaczek

Wysłany: 2007-08-26, 08:22   

tomow:
Myslę, że trochę mądrych młodych ludzi popierających program PiS, się w Wieluniu znajdzie, ale czy będą oni gotowi popierać sam PiS.
Czy może Prawicę Rzeczypospolitej?

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-08-26, 08:29   

Mateusz napisał/a:
Kaczyńskich popieram jedynie jeśli chodzi o polityke zagraniczą,

Haha ha... napisz w takim razie, co takiego konkretnego Kaczyńscy działają w temacie polityki zagranicznej, czym moglibyśmy się pochwalić.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-08-26, 09:53   

Zygmunt Stary napisał/a:

Czy może Prawicę Rzeczypospolitej?

Zygmunt nie żartuj - dla mnie to fanatycy religijni. Rozdział Kościoła od państwa nastąpił np we Francji 100 lat temu. A u nas ? W dzisiejszych czasach na Zachodzie Polska wzbudza politowanie i śmieszność, a na Wschodzie niechęć i wrogość, bo prawosławie czuje się w ten sposób zagrożone. Nie wspominając już o dokumencie papieskim o jedynie słusznej religii na świecie, mającej wyłączność na zbawienie duszy ludzkiej...

Panowie pokroju Jurka, czy Zawiszy powinni założyć zakon. Nie chcę żyć w kraju w którym ktoś będzie decydował za mnie co jest dobre a co złe wedle swojego skrajnie katolickiego światopoglądu.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2007-08-26, 09:58   

Ferbik(Przeczytaj proszę wszystko co napisałem, żebyśmy się zrozumieli)

Nie to że popieram PiS... Ale sama logika podpowiada, że PiS dobrze zajmuje się polityką zagraniczną. Mianowicie:

Jeśli wrogowie Polski czyli Berlin(Rząd Niemieckiej Republiki Federalnej na czele z Panią Merkel) i Moskwa(Putin i cały parlament rosyjski wraz z "niezależną" prasą) krytykują Kaczyńskich na każdym kroku, to wynika z tego to, że Kaczyńscy dbają o interesy Polskie na arenie międzynarodowej. A kwestię Pani Fotygi pomijam, dlatego że ona sama w sobie jest chyba dziwna, ale postępuje zgodnie z tym czego sobie życzy prezydent lub/i premier.

Wracając do tematu... Pewnie już widzę dziesiątki, setki młodych ludzi, którzy rejestrują się w młodzieżówce PiS-u, aby się od czasu do czasu najeść na spotakaniach, związąć się z jakąś dużą partią i liczyć na to, że dostaną się do władzy na szczeblu choćby lokalnym albo nawet jako poseł do sejmu. (Karierowicze)

Mówiąc prościej: PIS jak i większość partii są nastawione na 2 rzeczy: zdobywanie elektoratu na wszelkie sposoby, żeby się tylko dostać do władzy i trwać przy korycie. Kolejna rzecz to robienie pieniędzy na polityce, bo takie partie to istne maszynki do zarabiania pieniędzy. Zwłaszcza że połowa pieniędzy w Polsce przepływa(niestety) przez ręce polityków, co daje naprawdę spore możliwości do nadużyć. (Jakbyś mógł ukraść np. 5 tysięcy i wiedzialbyś, że przyłapanie Cię na tym jest tak prawdopodobne, jak 6 w Toto Lotku, to czy zaryzykowałbyś?? Większość polityków i spora część ludzi na pewno by skorzystała z tego.)

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-08-26, 10:19   

Mateusz napisał/a:

Jeśli wrogowie Polski czyli Berlin(Rząd Niemieckiej Republiki Federalnej na czele z Panią Merkel)

Mateusz dałeś się sprowadzić na tor myślenia Kaczyńskich. Jakim wrogiem? Wszystkie te zagrożenia powstały w tych 2 malutkich główkach po to by mieć jakieś argumenty dla ludu. Byłem niedawno w Niemczech i naprawdę mile się zaskoczyłem podejściem Niemców do Polaków. Przyznam jedynie że Kaczyńscy są tam pośmiewiskiem - w radio co chwilę były żarty na temat kartofelków :mrgreen:

Pamiętaj że trzeba znać swoje miejsce w szeregu i nigdy nie będziemy równymi partnerami wobec Niemiec ani Rosji. Obrażanie się z tego powodu niczego nie zmieni - co najwyżej możemy pogrążać się jeszcze bardziej.

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-08-26, 10:21   

Mateusz, za Administratorem. Dodam jeszcze do tego, że to właśnie PiS i jemu podobni twierdzą, że mamy wrogów w Niemcach i Rosjanach, że śmieją się z nas na każdym kroku. Szkoda, że nie zauważasz tego, że Polacy też się śmieją z Kaczyńskich.

A na koniec dodam szczyt bezczelności: zagłosować na Kaczyńskich i wyjechać z kraju.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2007-08-26, 10:27   

Ehh znowu się nie zrouzmieliśmy. Ja mam na myśli rząd Niemiecki a nie samych obywateli Niemiec.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-08-26, 10:29   

Mateusz - podaj 1 argument świadczący o wrogości

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-26, 11:07   Oj panowie!

Głównie do Ferbika. Nie wiem kto ci w głowie namieszał, że takie bzdury pleciesz. Nie widzisz, że Niemcy i Rosjanie plują nam w twarz? Rosja nakłada embarga, a Niemcy chcą z Rosjanami budować gazociąg nad nie Bałtyku, żeby pominąć Polskę. To jest jasne, że trzeba być do nich nastawionym bardzo twardo. Nie możemy się podkładać. Musimy układać stosunki partnerskie z tymi krajami, bo mamy podobne możliwości, obszary, a do tego Polska jest lepszym terenem dla inwestorów niż Rosja czy Niemcy. Chcą nas sobie podporządkować. To jest niewyobrażalne.
W tej chwili pPolska polityka zagraniczna jest nastawiona na partnerstwo w UE i bliski sojusz z Amerykanami. To jest dobra droga.
A pani Fotyga jest niezwykle wykształconym poliglotą, który potrafii dbać o interesy Polski na arenie międzynarodowej.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2007-08-26, 11:09   

Szczyt w Brukseli jeśli się nie myle i postanowienia niekorzystne dla Polski. Ścisle kontakty gospodarcze z Rosją, które też nie służą Polsce. Nieprzychylność prasy niemieckiej dla Polskiego rządu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi