R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:18
Kto będzie rządził po wyborach?
Autor Wiadomość
hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-08-18, 21:33   

Mateusz napisał/a:
Ale złym scenaruszem byłoby LiD + PO, na co Tusk na pewno nie pójdzie, bo wie że to bybyło głupie wiazać się z socjalistami i ludźmi o niepewnej przeszłości.

Nie bylbym tego pewien.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-08-18, 21:38   

hajenleet
Bedzie prawie tak samo jak PiS-LPR-SO.
LiS to SLD a PO to AWS.
Przypomnij sobie rządy SLD i AWS.... Spróbuj znaleźć coś pozytywnego ??

hajen 
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-08-18, 21:43   

Mysle, ze oni nie podazaja za rozsadkiem, tylko za ukladami i kolesiostwem. Taka jest moja opinia o PO (AWS) i SLD (LID). Tamten rzad byl najgorszy do tej pory i dlatego boje sie, ze znow stanie sie to samo. Dlatego nie bede glosowal na PO.

waldex 

Postawił 6 piw(a)
Wysłany: 2007-08-18, 21:50   

Jak dla mnie nie ma opcji politycznej na obecnej scenie politycznej wartej poparcia. Praktycznie każda partia ma swoje za uszami. A nowe partie już się zaprzedały.
Postaw piwo autorowi tego posta

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2007-08-19, 20:00   

Ja tam głosowałbym na partię o poglądach pomiędzy PO a PiS. --- UPR
Bynajmniej partia składa się z dużej ilości ludzi młodych i mających zapał. A ostatnio przez 10lat nie była w sejmie...
Reszta info na stronie upr.org.pl i w opisie moim...

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-20, 07:23   

Mateusz napisał/a:
hajenleet
Bedzie prawie tak samo jak PiS-LPR-SO.
LiS to SLD a PO to AWS.
Przypomnij sobie rządy SLD i AWS.... Spróbuj znaleźć coś pozytywnego ??

A co Ty możesz pamiętać z tamtych czasów (np rok 97 za rządów SLD)??? Miałes wtedy tylko 7 lat.
Powiem tylko jedno i więcej nie muszę. Za rządów SLD zaczęła sie poprawa... obecne rządy bazują na tym co wtedy było wypracowane. Co do AWS to niestety macie rację.
Ja będę głosował na LiD.

Co do UPR to powinni raczej się nazywać Unia Polityki Nierealnej ;) To co przedstawiają to jest utopia.

ourson 
Moderator

Piwa: 79/18
Wysłany: 2007-08-20, 08:12   

gregg, a to co przedstawia LiD? to co to niby jest? Realny program wyborczy? O ile wogóle można powiedzieć że LiD jakikolwiek program spójny ma.

Co do UPR - tak, wiele ich pomysłów jest radykalnych. Ale warto przypomnieć, że np. podatek liniowy (wprowadzony w CIT i planowany do wprowadzenia w PIT) był w programie UPR od początku jej istnienia. Inne partie dopiero później dostrzegły jego zalety.

A mógłbyś podać jakie pomysły z programu UPR są wg Ciebie nierealne?

No i nie rozumiem jeszcze jednego - dlaczego skoro ktoś ma 17 lat to nie może mieć wyrobionego zdania nt wydarzeń sprzed 10 lat?

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-20, 14:52   

gregg napisał/a:
Za rządów SLD zaczęła sie poprawa...

takiej bzdury na forum już dawno nie przeczytałem; co do UPR to bardzo nie podoba mi się ich retoryka antyżydowska i taki trochę rasizm (Mateusz, sprawa Simona Mola, komentarze w "Najwyższym Czasie" :wink: )
gregg napisał/a:
Co do AWS to niestety macie rację
w mojej opinii rządy AWS nie były aż takie straszne (przypomnę choćby reformy), w tym ugrupowaniu za dużo mieli do powiedzenia różni dziwni ludzie (np. Dębski, Tomaszewski) i chyba służby. Jak już tak się zwierzamy, to powiem, że będę obserwował wszelkie sondaże i jeśli pojawi się już realna możliwość samodzielnego przejęcia władzy przez PO, to na 100% mają mój głos.

ourson 
Moderator

Wysłany: 2007-08-20, 16:23   

siwy_ napisał/a:
co do UPR to bardzo nie podoba mi się ich retoryka antyżydowska

W takim razie wskaż proszę antyżydowskie wypowiedzi. Nie mówię o programie bo tutaj na pewno ich nie ma. Więc muszą wystarczyć wypowiedzi. I zważ proszę czy aby te przykłady nie są po prostu krytyką judeo- czy semitofilii.

siwy_ napisał/a:
taki trochę rasizm (Mateusz, sprawa Simona Mola, komentarze w "Najwyższym Czasie" :wink: )

Taki trochę rasizm?!? Pamiętam komentarze w NCz!, prawda że nie były poprawne politycznie, ale żeby od razu rasizm?

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-20, 17:28   

siwy_ napisał/a:
takiej bzdury na forum już dawno nie przeczytałem

Bardzo mi miło że Cię prawda w oczy kole :) Niestety dla katoprawicy taka jest prawda... za SLD było lepiej... KK nie miał tyle do powiedzenia co teraz.
Widzisz ja dobrze wspominam tamte czasy... i dlatego zagłosuję na LiD

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Wysłany: 2007-08-20, 19:58   

ehh domyślałem się że zaraz po mojej wypowiedzi pojawi się obrońca SLD.
Mozna głosować na lewicę i wierzyć w to co mówią, ale SLD to cwaniaki, które raz prywatyzują firmy państowe jak jest z tego krozyść, a raz niszczą służbę zdrowia np. zmiana Kas Chorych na NFZ... Wynika tylko jedno, że SLD robi tak jak ma korzyść z tego.(np. niejasna prywatyzacja TP SA)

gregg
Polityka zacząłem się interesować jakieś 3 lata temu. A to co się działo wcześniej, to wsytarczą mi info z tego co rodzice mówili, tego jak się żyło, gazet itd. Głosuj sobie na LiD, SLD lub na resztę socjal-cwaniaków. Masz ponad 30 lat, rozum i pełną świadomość tego co się dzieje...
SLD przez te ostatnie lata rządów nie robiło nic pożytecznego dla gospodarki... Tylko za każdym razem wzrost podatków, akcyzy i szybka prywatyzacja państwowych firm, póki się u steru włądzy było... Mówili że poprawią los emerytów i Hausner zaczął ciać koszty w wysokościach emerytur.

siwy

Co do wypowiedzi na temat Szymona Moloke. To są to prywatne wypowiedzi, a nie stanowisko ugrupowania. Tak samo z kwestią żydowską. Tu chodzi o to, jak organizacje skupiające rodziny Żydów, którzy zgineli w II WŚ, rządają od Niemiec(i dostali :!: ) odszkodowanie po kilkadziesiąt mln za rekompensaty moralne. . Od Polski też żadano, ale Kaczyńscy jak wiadomo nie pozwolą sobie :)

ourson

Masz w 100% racje. UPR już od 17 lat chcialo zreformować służbę zdrowia, wprowadzić podatek liniowy i zlikwidować niepotrzebne wydatki po stronie państwa oraz jednocześnie zmniejszyć radykalnie podatki. A także wszelkie utrudnienia i koncesje...

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-20, 19:59   

ourson napisał/a:
W takim razie wskaż proszę antyżydowskie wypowiedzi. Nie mówię o programie bo tutaj na pewno ich nie ma. Więc muszą wystarczyć wypowiedzi. I zważ proszę czy aby te przykłady nie są po prostu krytyką judeo- czy semitofilii.
przeglądnę kilka numerów NCz! i podam jakieś przykłady
gregg napisał/a:
katoprawicy
?? to o mnie?? lol :D :D
gregg napisał/a:
za SLD było lepiej
jakieś przykłady?yyy... chyba nie ma :wink:

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-08-20, 21:05   

Nie mam zamiaru rozstrzygać co było lepsze za których rządów, nie o to chodzi, reasumując każda z dotychczasowych ekip rządzących miała coś na sumieniu

Mam poglądy lewicowe, nie ukrywam więc, że życzyłbym sobie odrębności instytucji Kościoła (jakiegokolwiek wyznania) od spraw świeckich a takowymi są sprawy związane z polityką w państwie, życzyłbym sobie legalizacji prostytucji i związków homoseksualnych (bez prawa do adopcji), życzyłbym sobie również by odpowiednie instytucje państwowe skontrolowały "Imperium Rydzyka", który bezpodstawnie, szkalując w ten sposób ma czelność utożsamiając się z jakąkolwiek formą kapłaństwa.
Jak widzicie moi drodzy z takimi poglądami nie mogłem głosować na PiS...mam w związku z tym czyste sumienie wobec świata.
A co do obecnej sytuacji będę głosował na LiD. :)

Tomek 

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-08-21, 08:51   

A mnie zależy głównie na obcięciu podatków, btw. UPR to chyba jest za podatkiem pogłównym a nie liniowym? Nie wiem jeszcze na kogo za głosuję, ale można wykluczyć LiD (socjalistom mówimy nie!), PiS i LiS ;-)
zagranicznej współdziała z Prezesem Rady Ministrów i właściwym ministrem."

ourson 
Moderator

Wysłany: 2007-08-21, 09:15   

Tomek napisał/a:
btw. UPR to chyba jest za podatkiem pogłównym a nie liniowym

Tak, UPR jest za wprowadzeniem podatku pogłównego. Natomiast zawsze mówiono o tym, że jeśli nie ma zgody na wprowadzenie podatku pogłównego to należy dążyć do uproszczenia systemu podatkowego - np poprzez wprowadzenie podatku liniowego.

Tomek napisał/a:
ale można wykluczyć LiD (socjalistom mówimy nie!), PiS i LiS

czyżby PSL :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi