R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: red
2008-02-01, 03:18
Nabór do młodzieżówki PiS-u
Autor Wiadomość
Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-08-26, 17:35   

Temat był o młodzieżówce PiS.A sam chyba zacząlem offtopic, a temat się ciągnie jak glizda po ziemi.

Ja tam w UE nie wierzę... Na Europe Zach. nie ma co liczyć, bo już raz nam to bokiem wyszło w 1939 roku. Lepiej liczyć na USA, bo tam jest to kilka mln ludności pochodzenia polskiego, która wywiera wpływ na kongres amerykański. W dodatku lepiej budować sojusz z sąsiadami z którymi mamy dobre kontatkty np. Czechy.

A to że kilka lat temu z USA nam nie wychodziło, to przyczyna była zupełnie inna. USA potrzebuje porządnego partnera i pewnego, a poprzedni rząd gadał o tym Ofsecie i nic z tego nie wyszło.

glizda 
Moderator
diablica

Pomogła: 45 razy
Piwa: 24/21
Wysłany: 2007-08-26, 17:46   

Mateusz napisał/a:
a temat się ciągnie jak glizda po ziemi.

Glizd nie mieszaj do polityki Mateusz! :twisted: :twisted:

Ja na pewno się do PiS nie zapiszę!

Zresztą do żadnej partii nie mam zamiaru sie zapisywać.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2007-08-26, 17:52   

Nie to że chcialem Cię urazić :p

Kolga mi opowiadał, jak na ognisku organizowanym niedaleo Wielunia był jakis mianiak PiS, to żeby go wkurzyć wołano "SLD !". Kiedy później powiedzialem mu, że jest w Wieluniu nabór do młodzieżórki PiS, to skomentował to krtóko mówiąc: "Będzie kogo lać"...

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-08-26, 17:52   

mareks napisał/a:
Nie, ja tylko piszę że na kolanach to mozna iść do Częstochowy.

Dyskusja zaczęła się od tego że chciałbyś aby Polska była równym partnerem dla Rosji i Niemiec. Ja tłumaczę że pozycję mamy taką na jaką pozwala obecna pozycja naszego kraju, oraz umiejętności negocjacyjne liderów naszego rządu.

Na kolanach jeszcze nie jesteśmy, tylko stoimy w kącie tyłem do wszystkich obrażeni na to, że starsi koledzy nie chcą się bawić wg naszych zasad.
Postaw piwo autorowi tego posta

siwy_ 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-26, 18:14   

Mateusz napisał/a:
A to że kilka lat temu z USA nam nie wychodziło, to przyczyna była zupełnie inna. USA potrzebuje porządnego partnera i pewnego, a poprzedni rząd gadał o tym Ofsecie i nic z tego nie wyszło.
W bambuko nas robią już od dawna, tam się będziesz Mateusz upierał, do 1939 roku to nie co już wracać

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2007-08-26, 21:07   

Administrator napisał/a:
Czyli to, że rząd Niemiec dba o interesy własnego państwa czyni go wrogiem Polski? Absurdalny argument. Wg Ciebie rząd niemiecki powinien przedkładać dobro Polski ponad dobrem Niemiec?

Dbaniem o wlasne interesy szkodzi Polsce. A taka organizacja jak UE do czegos zobowiazuje, czyz nie? Ot, taka mala uwaga ;) W temat nie wchodze.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-26, 21:13   Dziękuje za tak zażartą dyskusje

Widać panowie, że wasze jedyne pojęcie o polityce sięga do tego co w mediach. Polityka zagraniczna jest tylko elementem strategii politycznej, niezwykle ważnym elementem. Zainteresowane osoby proszę o kontakt. Liczę na inteligencje i wyważoność forumowiczów. Jeśli chodzi o zarzuty w strone PiS-u, i ta głupota w zdaniu: "będzie kogo lac" to proszę mi powiedzieć kto oprócz PiS-u? I najważniejsze! Dlaczego ktoś inny?

mareks 
Mieszka pod Wieluniem

Wysłany: 2007-08-26, 21:17   

Każde panstwo ma dbać o swój j interes ale przynależność do Unii zobowiązuje aby nie odbywało sie to kosztem innych jej uczestników.

Jaro 
Administrator
wielun.biz

Piwa: 33/113
Wysłany: 2007-08-26, 21:22   

Panowie czyż nie za bardzo odbiegliście od tematu, proszę się trzymać tematu, lub założyć nowy, dotyczący polityki zagranicznej.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2007-08-26, 21:43   

Mareks i Hajenleet zgoda! Tylko dlaczego nazywać ich od razu wrogami, potraktujmy ich jako partnerów, znajdźmy mocne argumenty i może wtedy coś z tego wyjdzie.

Tomow nie wypowiadaj sie tutaj na temat naszego pojęcia o polityce bo z racji przynależności do jakiejkolwiek partii nie możesz być obiektywny.
Po drugie to myślę że znaczna większość społeczeństwa nie ma dobrego zdania o politykach. Patrząc na naszych parlamentarzystów stwierdzam że do polityki pchają się ludzie którym w życiu niewiele udało się osiągnąć i w ten sposób starają się zaspokajać swoje chore ambicje.

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-26, 21:58   

Administrator; Mnie nie dotyczą te chore ambicje, bo jestem w tym świeży.Jednak zajmuje się polityką od roku i już jakiekolwiek zasady jej znam. Boli mnie jeśli ktoś krytykuje coś o czym mało wie. Obiektywny nie jestem, ale skrzywiony też nie i potrafie patrzeć na niektóre sprawy otwartymi oczyma.

[ Dodano: 2007-08-27, 11:28 ]
Zapraszam na stronę internetową Forum Młodych PiS w Łodzi www.fmpis.ovh.org. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt tomow@onet.eu

Tomek 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2007-08-28, 06:54   

tomow napisał/a:
Administrator; Mnie nie dotyczą te chore ambicje, bo jestem w tym świeży.Jednak zajmuje się polityką od roku i już jakiekolwiek zasady jej znam. Boli mnie jeśli ktoś krytykuje coś o czym mało wie. Obiektywny nie jestem, ale skrzywiony też nie i potrafie patrzeć na niektóre sprawy otwartymi oczyma.

[ Dodano: 2007-08-27, 11:28 ]
Zapraszam na stronę internetową Forum Młodych PiS w Łodzi www.fmpis.ovh.org. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt tomow@onet.eu

Cytat:
Masz dość:

*

wyskakujących okienek pop-up,
*

komunikatu "Limit transferu został przekroczony"?

To świetnie - właśnie przygotowaliśmy coś dla Ciebie. 60free - darmowe konto WWW w domenie ovh.org o pojemności 60MB z możliwością uruchamiania skryptów PHP wersji 4 lub 5 oraz dostępem do bazy danych MySQL o wielkości 4MB, bez limitu transferu.

Jeżeli jesteś zainteresowany posiadaniem strony o adresie np. http://przyklad.ovh.org, wystarczy sprawdzić czy ktoś Cię już nie uprzedził. Jeżeli nie, to wystarczy zapoznać się z regulaminem usługi, a następnie wypełnić formularz. Konto zostanie aktywowane w przeciągu 24 godzin.

Buahahaha. Widzę, że się potraficie tak samo dobrze zorganizować jak dobre są efekty polityki zagranicznej piS wg Mateusza. Brawo!

[ Dodano: 2007-08-28, 08:03 ]
ourson napisał/a:
Administrator napisał/a:
w końcu ryzykujemy tylko utratą funduszy od "znienawidzonej Unii"

zaczynając od funduszy ;-) policzenie ile z tych cud funduszy zostaje po odjęciu kosztów przystąpienia/dostosowania prawa/składki członkowskiej jeszcze się nikomu nie udało - a może, co zapewne bardziej prawdziwe, nikomu z tych którzy mają dostęp do stosownych danych nie jest na rękę, bo mogłoby się okazać, że do interesu dokładamy.

Mogłoby się okazać. Ale jest jedna duża zaleta - kontrola. Dzięki bardzo szczegółowej kontroli i rozliczeniom wydatków z funduszy, są one całkiem poprawnie lokowane, nie wyrzuca się tyle w błoto i nie marnuje na błędne decyzje jak w przypadku inwestycji za państwowe pieniążki. A w razie błędów - wiadomo, zwroty, kary. To wymusza dobre planowanie.

Cytat:

Co do Niemiec - Niemcy mają bardzo dobrze prowadzoną politykę zagraniczną i wielki podziw im się za to należy. To, że jest to polityka nieprzychylna Polsce długofalowo - to jest to co może nam się nie podobać. Niemcy dążą do zdominowania UE, przekształcenia jej w superpaństwo w którym to oni będą mieli najwięcej do powiedzenia. I jak na razie, pomimo wpadki z konstytucją, całkiem nieźle im się to udaje.

Zgoda. I gdybyśmy byli na ich miejscu to robiliśmy, albo powinniśmy robić coś podobnego. Wszak nasza konstytucja nakłada obowiązek o dbanie o nasze państwo, a nie o inne.

Cytat:

Polityka zagraniczna PiS jest w swoich założeniach być może niezła. Niestety wykonanie jest fatalne (a to i tak mało powiedziane) i przynosi zupełnie inne skutki od zamierzonych. Całkiem dobrym ministrem SZ był Meller, w obecnej chwili uważam, że dobrym ministrem mógłby być Radek Sikorski.

Dokładnie, dodajmy, że założenia wielu gabinetów były niezłe, a co z tego wychodziło to wiemy. A mnie wku*** po stukroć, kiedy Kaczyńscy z uśmiechem na ustach potrafiają społeczeństwu powiedzieć, że ma się cieszyć z porażki, bo to sukces, a kto uważa inaczej, ten jest z układu.

[ Dodano: 2007-08-28, 08:14 ]
Mateusz napisał/a:
Temat był o młodzieżówce PiS.A sam chyba zacząlem offtopic, a temat się ciągnie jak glizda po ziemi.

Ja tam w UE nie wierzę... Na Europe Zach. nie ma co liczyć, bo już raz nam to bokiem wyszło w 1939 roku. Lepiej liczyć na USA, bo tam jest to kilka mln ludności pochodzenia polskiego, która wywiera wpływ na kongres amerykański. W dodatku lepiej budować sojusz z sąsiadami z którymi mamy dobre kontatkty np. Czechy.

USA potrzebuje frajera, a nie partnera. USA świetnie radzi sobie bez partnerów i nie bardzo widzę, żeby takich szukali. Nasz offsecik to dla USA taki interes jak handel bydłem z Chińczykami. Nasz wydatek na offset to kwota rzędu 0.5% wydatków USA na zbrojenia a my przy tej kwocie musimy się pitolić jeszcze z jakimiś kredytami. Natomiast sojusz z Czechami to nie jest pomysł na sojusz strategiczny.

[ Dodano: 2007-08-28, 08:18 ]
tomow napisał/a:
Widać panowie, że wasze jedyne pojęcie o polityce sięga do tego co w mediach. Polityka zagraniczna jest tylko elementem strategii politycznej, niezwykle ważnym elementem. Zainteresowane osoby proszę o kontakt. Liczę na inteligencje i wyważoność forumowiczów. Jeśli chodzi o zarzuty w strone PiS-u, i ta głupota w zdaniu: "będzie kogo lac" to proszę mi powiedzieć kto oprócz PiS-u? I najważniejsze! Dlaczego ktoś inny?

Bo nie mamy ochoty patrzeć na tępą gębę Fotygi, kiedy pytają ją o odwoływanych ambasadorów? Bo nie mamy ochoty słuchać, jak każą nam myśleć, że kompletna porażka negocjacji to sukces najlepszego ministra spraw zagranicznych po Kazimierzu Wielkim? Bo nie mamy ochoty tolerować tego, że każdego kto myśli inaczej niż "mały wódz" porównuje się do ZOMO, obrońcy układu, szarej sieci lub wykształciuchów?

tomow 
Ma stragan na targu

Wysłany: 2007-08-28, 07:32   

Wydaję mi się, że Tomek troszkę jest zakompleksiony. Nie wiem czy jesteś niski, czy coś innego jest nie tak, ale to co piszesz Cię poniżna naprawdę. Zaczyna mnie zastanawiać o co Ci chodzi w tym Twoim pisaniu. Jesteś na przeciw wszystkiemu. To może powiedz jakie są Twoje preferencje partyjne

Ferbik 
Administrator

Piwa: 107/205
Wysłany: 2007-08-28, 07:43   

tomow napisał/a:
Wydaję mi się, że Tomek troszkę jest zakompleksiony. Nie wiem czy jesteś niski,

A co Kaczynscy maja kompleksy ze sa niscy? I wszyscy w PiSie maja podobne kompleksy? Wspolczuje... :P

lukaszz_1 
Przejeżdżał przez Wieluń

Wysłany: 2007-08-28, 08:26   Re: Nabór do młodzieżówki PiS-u

tomow napisał/a:
Jestem członkiem Forum Młodych PiS. Młodzieżówka planuje założyć swój oddział w Wieluniu. Wszysrkich zainteresownanych proszę o kontakt na adres tomow@onet.eu

O założeniu młodzieżówki pis strach pomyśleć w nocy po ciemku a co dopiero pisać o tym na forum.

pis.jpg
Plik ściągnięto 20365 raz(y) 10,15 KB

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi