Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2008-10-17, 14:53
Fordo oczywiście jak najbardziej popieram akcje na rzecz Bartka Żmudzińskiego jednak łamiecie prawo nie podając na swojej stronie obok numeru ceny za sms'a oraz regulaminu usługi.
Od kilku lat współpracuję z firmą oferującą usługi Sms premium i wiem, że jest bardzo wiele spraw sądowych związanych z nie podawaniem, bądź zaniżaniem ceny za usługę. UOKiK bardzo chętnie zajmuje się takimi sprawami, więc naprawdę szczerze i życzliwie sugeruje aby poprawić to niedociągnięcie.
Poza tym relacja audio nie działa - wyskakuje błąd.
dzięki za uwagi:) na pewno to poprawimy. Nie wcześniej jednak jak w poniedziałek, gdy do pracy przyjdzie osoba odpowiedzialna za stronę:( Ja niestety nie mam hasła. Pozdrawiam
Pomógł: 11 razy Dołączył: 18 Maj 2007 Posty: 449 Piwa: 12/1 Skąd: z samiutkiego piekła
Wysłany: 2009-02-26, 07:52
Wczoraj o 15:30 miałem przyjemność wysłuchać wiadomości lokalnych w RZW.
Dwukrotnie, najpierw w zapowiedzi, a potem w materiale (nie pamiętam jakiej dziennikarki)
padło stwierdzenie obchodów 60-lecia wybuchu II WŚ.
Moje pytanie brzmi czy dziennikarzy RZW należy wysłać na korepetycje z historii czy matematyki ??
Rybak Przeprzaszam Ciebie jak i każdego słuchacza za tę wpadkę, a winna osoba już pisze szkolne sto razy, która rocznica jest w tym roku.... Cóż czynnik ludzki ma to do tego że nie ma się na niego pełnej kontroli. Jeszcze raz przepraszam.....
Od momentu rozpoczęcia przez RZW nadawania na nowej częstotliwości nie mogę sobie posłuchać w kuchni Trojki. Cały czas są jakieś zakłócenia, chyba że stoję przy oknie i trzymam rękę na radiu. Wcześniej nic takiego się nie zdarzało.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Cały czas są jakieś zakłócenia, chyba że stoję przy oknie i trzymam rękę na radiu.
myślałem że ja tylko ja wywołuj takie zakłócenia
Niestety nie tylko Ty. W radiu samochodowym też są zakłócenia. Dobrze że u mnie w pokoju w radiu podłączonym do anteny na bloku przeważnie wszystko jest ok. Ale i tak kij im w nadajnik:/
Syd, nasza nowa częstotliwość nie ma żadnego związku z zaklóceniamu odbioru Trójki w Wieluniu. Sygnał z Nizankowic skąd nadajemy na falach 97,7 jest odbierany w Wieluniu szczątkowo, więc o zakłóceniach stacji, która nadaje 1000 razy większą mocą nie może być mowy. Polecam sprawdzenie anteny jeśli jest zewnętrzna to sprawdzenie instalacji antenowej. Pozdrawiam PS. na marginesie Trojkę uwielbiam i rozumiem zdenerwowanie.
Właśnie to mnie dziwi. RZW nadaje na 97,7, Trójkę odbieram na 91,7 a słyszę nachodzące RZW. Tego jestem pewien, chyba że inne radio nadaje informacje regionalne z Wielunia;) Z anteną wszystko raczej jest ok, przynajmniej wcześniej nie było problemów. A z siłą zakłóceń to jest różnie. Przeważnie nie jest tragicznie, ale są dni, że nie da się słuchać.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2009-04-02, 14:15
Dosyc dlugo nie bylo mnie na stronie internetowej RZW, a jesli tam nawet bywalem w ostatnim czasie, to byly to wizyty bardzo krotkie. Dlatego wlasnie, nie zwrocilem uwagi na bardzo ciekawe odnosniki, jakie pozwolili sobie na niej umiescic jej administratorzy. Mam tutaj na mysli "Audycje do sluchania". Poniewaz dwie pierwsze wydaly mi sie najbardziej interesujace, postanowilem ich wysluchac od deski do deski. Pojawilo sie w nich kilka ciekawych osob, a co za tym idzie ciekawych tematow. Ogolnie ocena calego "przedsiewziecia" pozytywna. Nawet bardzo. Jednak chcialbym zwrocic uwage na czesto powtarzajacy sie blad osob przeprowadzajacych wywiady w tychze audycjach. Blad, ktory mnie troszke zirytowal. Mianowicie w wiekszosci rozmow to redaktor jest ich bohaterem, nie gosc. Czesto to dziennikarz czesciej zabiera glos. Juz nie wspomne o nachalnym wcinaniu sie w slowa swojego rozmowcy. To taka mala uwaga, ktora nie dotyczy wszystkich prezenterow RZW.
Pozdrawiam
Ostatnimi czasy RZW poprawiło się zdecydowanie. Dawka humoru wrzucana przez niektórych prezenterów (np. Kasię Jaśko i Anię Nowak-Zgondek), naprawdę powodowała uśmiech na mojej twarzy Co prawda wiało feminizmem, ale całkiem sympatycznie i z dystansem Pozdrawiam prowadzących
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2009-05-28, 09:36
Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Ciekawy jestem co takiego się stało, że RZW nagle przestało wymieniać adres naszego forum. Radio posługuje się od pewnego czasu jedynie określeniem "internauci". Poza tym przedstawiciel RZW przestał wypowiadać się na naszej stronie. Czyżby jakiś odgórny zakaz?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 05 Sty 2006 Posty: 235 Skąd: koniec świata
Wysłany: 2009-05-28, 13:15
To jest brak rzetelności ze strony redaktorów a może nawet naruszenie praw autorskich, w końcu bazują na cudzej pracy, dane wzięli za darmo a programu na pewno nie przygotowali wolontariusze Wszelkie takie ankiety - badania opinii publicznej powinny mieć podane źródło. Do sądu barbarzyńców i niech prostują
Pomógł: 42 razy Wiek: 59 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2009-05-28, 17:53
Administrator napisał/a:
Zastanawia mnie jeszcze jeden fakt. Ciekawy jestem co takiego się stało, że RZW nagle przestało wymieniać adres naszego forum. Radio posługuje się od pewnego czasu jedynie określeniem "internauci". Poza tym przedstawiciel RZW przestał wypowiadać się na naszej stronie. Czyżby jakiś odgórny zakaz?
Byłoby źle gdyby miało się znowu zaognić na linii RZW a Wieluń Biz, bo ostatnimi czasy odnosiłem wrażenie, że jakąś nić współpracy można odnaleźć między tymi mediami. Mam nadzieję że wszystko się wyjaśni i dalej będzie OK .
Powyższy post Mamy, nie pomaga w obustronnym pozytywnym dialogu i współpracy, szkoda .
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum