Na Twoim miejscu jechałbym do większego miasta do porządnego salonu, który zajmuje się tylko tatuażami i pearcingiem. Gdzie robią dobrze popytaj na forum poświęconym tylko tatuażom. No i zależy też jaki chcesz mieć ten tatuaż bo wielu tatuatorów ma swój styl w którym się specjalizują.
Chociaż w sumie to znajomego dziarał kilka razy jego kumpel i ma fajne tatuaże, chociaż nie były one zbyt skomplikowane.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 227 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2010-01-03, 22:18
Polecasz bo robiłeś
Robiłem jakieś 18 lat temu dziarkę u niejakiego Adama Jarosza we Wrocławiu i mimo lat prezentuje się wyśmienicie ale też zrobiłem dużo większą pracę u innego zioma i... szczerze żałuję A poprawiać to za bardzo nikomu się nie chce- zapierają się chłopaki
Znalazłem tego Jarosza co mnie dziarał http://tattoo.wroc.pl/index.htm wybiorę się chyba
_________________ Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem
Witam. odnośnie tatuaży mogę kogoś polecić - chłopak zna się na tym co robi i naprawdę jego tatuaże są profesjonalnie wykonane. W razie czego mogę podać namiary..
A i co wg mnie ważne ma profesjonalny sprzet i wszystko robi zgodnie z zasadami higieny tzn jednorazowe igły itd
POLECAM
Ostatnio zmieniony przez Panterka 2010-01-26, 21:01, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-02-07, 21:55
Pamiętajmy, że aby wysterylizować sprzęt potrzebne jest urządzenie warte co najmniej 7 tys albo i więcej. Dlatego polecam salony z renomą- mimo, że drożej, ale jałowy sprzęt gwarantuje ochronę przed WZW czy innym syfem
_________________ Nie prowadź dyskusji z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, potem pokona doświadczeniem
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2008 Posty: 224 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-08, 11:15
Jak ktoś chce, mam do sprzedania kleszcze do przebijania pępków itp. niby cały sprzęt sprzedałem, ale gdzieś mi się sztuka zawieruszyła NOWE WILDCAT, a do TATTOO został mi tusz hektograficzny, mam też kilka kolczyków do pępka
Pomógł: 16 razy Wiek: 29 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 1683 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-02-09, 09:11
Cytat:
aby wysterylizować sprzęt potrzebne jest urządzenie warte co najmniej 7 tys albo i więcej.
bez przesady. nowy autoklaw można kupić za ca. 5 tys zł. Używane sporo taniej.
Poza tym jeśli mnie pamięć nie myli to studia tatuażu objęte są wymogiem posiadania sprzętu do sterylizacji. Więc jeśli działają legalnie to muszą mieć sprzęt
Wysłany: 2010-02-10, 00:01
Wymóg dotyczy zarejestrowanych działalności a nie np: Roberta co dziara u siebie w domu. Tacy syfa roznoszą. Nawet jak mają sterylizator (używany ) to nie są objęci stałą kontrolą przez sanepid. Bo sterylizacja powinna być objęta nadzorem sanepidu- sporal-
Tak więc każdy hobbysta może być przyczynkiem zakażeń
Wysłany: 2010-02-11, 22:17
Ale może nosić każdy czy tylko firmy? Nie wszyscy zdają sobie sprawę z powagi sprawy. Znam osobę która została zakażona WZWB w salonie tatuażu dlatego tak drążę temat. Radzę wystrzegać się domorosłych tatuatorów bo jeśli unikniesz zakażenia następny może nie mieć tyle szczęścia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum