Sprzedam mieszkanie nowoczesnym bloku z garażem. Bardzo wysoki standard wykończenia. 3 pokoje, łazienka+WC, kuchnia, małe pomieszczenie przy kuchni. Garaż o powierzchni około 18m kw. znajduje się pod mieszkaniami w bloku. Zapraszam do oglądania. Kontakt tel:727533676. Cena 340000zł
Nie no - tak jak zazwyczaj staram się nie komentować cen w ogłoszeniach, tak teraz nie mogę się powstrzymać. Mam pytanie - to mieszkanie to jest we Wrocławiu czy w Warszawie? Bo cena wskazuje, że raczej nie w Wieluniu. 5 tys zł za m2 Ludzie - czy wy już naprawdę na głowę upadliście? Nawet złote klamki moim zdaniem nie uzasadniają takiej ceny! W tych pieniądzach można kupić dom w Wieluniu i to w mieście a nie na wsi.
Wiem wiem - rynek kształtuje ceny...
Życzę powodzenia - daj znać jak sprzedasz za te pieniądze. Piszę to bez złośliwości - jeśli sprzedasz za 5 tys za m2, to ja swoje 48 m2 wystawiam za 200 tys.
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-11-20, 10:52
red gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, zauważyłbyś że cena dotyczy mieszkania z garażem Zorientuj się jakie są ceny mieszkań w nowym budownictwie w Wieluniu a dopiero potem komentuj. Ja ze swojej strony mogę dodać, że już na takie złośliwe zaczepki nie będę odpowiadać.
Widziałem ten garaż. To ile on kosztuje? 20 tys zł? Zostaje dalej ponad 4600 zł za m2. Cena bardziej wielkomiejska niż wieluńska, ale rynek weryfikuje a nie wpisy takich forumowiczów jak ja.
Zaczepka wcale nie jest złośliwa - przecież napisałem, że życzę powodzenia i to bez złośliwości
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-11-20, 12:30
W Łodzi za garaż w nowych blokach żądają dopłaty w wysokości ok 40-50 tys. Za miejsce parkingowe pod chmurką koło 10tys. W łodzi ceny są śmieszne w porównaniu do Warszawy czy Poznania.
Duży wpływ na cenę ma także standard wykończenia. Jeśli ktoś chce się wprowadzić na gotowo, a nie przeprowadzać remont to jest w stanie dać więcej. Przecież wykończyć takie mieszkanie w stanie deweloperskim to spokojnie 60-100tys.
Ja kilka miesięcy temu sprzedawałem mieszkanie. Rozpiętość za identyczne mieszkanie jak moje w takim samym bloku (płyta lata 80) była bardzo duża.
-160 tys za mieszkanie do remontu (bez zmian od momentu zakupu nowego w latach 80)
- ok 200tys za mieszkanie po remoncie, średni standard
- moje poszło szybko za 220tys (po kompleksowym remoncie ok 5 lat temu, z wyposażoną kuchnią i łazienką)
Także bez obejrzenia mieszkania trudno jest powiedzieć czy cena jest za wysoka.
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-11-20, 13:08
Dokładnie Administrator się z tobą zgadzam
red jeśli nie masz pojęcia ile kosztuje garaż w nowym bloku, to skąd możesz wiedzieć jakie są ceny takich mieszkań...
Dom w Wieluniu za 340 tyś to znajdziesz, ale do remontu za kolejne 200 tyś.
Bez przesady - za 540 tys zł to pobudujesz fajny dom i jeszcze na działkę sporo zostanie.
Administrator napisał/a:
W Łodzi za garaż w nowych blokach żądają dopłaty w wysokości ok 40-50 tys.
W Łodzi... a jesteśmy w Wieluniu.
Tak czy inaczej życzę powodzenia. I jeszcze jedno - 2 lata temu wydałem za remont 48 m2 ponad 50 tys zł. Nie oznacza to dla mnie, że mam sobie to doliczyć do ceny mieszkania i wołać 4000 zł z m2.
Dla mnie 5 tys zł za m2 w Wieluniu to bardzo dużo, ale może ktoś się trafi.
Macie rację - ceny kształtuje rynek.
EOT - dla mnie.
Pomógł: 2 razy Wiek: 45 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2012-11-20, 18:40
Prawie każde ogłoszenie dot. mieszkań to lawina komentarzy i próba "prostowania" ogłoszeniodawcy
WSM za mieszkanie na Sadowej chciała około 3600 / m2. W cenie tynki kl. III, parkiet bukowy (ale bez cyklinowania i lakieru), byle jakie okna. Wylewki, armatura itd. w łazience, kiblu i kuchni we własnym zakresie; tak samo drzwi wewn. i płytki (czy coś innego) na tarasach.
Garaż w tym bloku mniej więcej 21 - 31 tyś. zł w zależności od powierzchni - różniła się chyba tylko szerokością.
Więc w/w cena za wykończone dobrze mieszkanie nie jest szokująca ale okazja to też nie jest. O ile faktycznie wykończenie jest przyzwoitej jakości
A na którym to osiedlu? Bloki z garażami jakie znam to 2 TBSy na Sadowej, nowy blok WSM też na Sadowej, komunalny na Popiełuszki. Czy najnowszy blok na os. Wyszyńskiego też ma garaże?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum